www.car.cz
 

Jubilejní třicátý Zámecký vrch může startovat.
     4.5.2011 12:46 - Jirka Navrkal


Již o tomto víkendu se rozezvučí motory závodních automobilů při XXX. ročníku Zámeckého vrchu Mann Filter 2011. Na tradiční 2030 metrů dlouhé trati v Náměšti nad Oslavou se pojede třetí dvojzávod letošního seriálu mezinárodního mistrovství soudobých a historických automobilů – Liqui Moly Berg Cup 2011.

Jak vypadá stav příprav trati a vlastního závodu včetně doprovodných akcí, jsme se zeptali dlouholetého předsedy Autosport klubu Náměšť nad Oslavou a ředitele závodu Ivana Rybníčka.

„Největší problémy jsou každoročně s částečně poničenou silnicí, která po celý rok slouží jako přivaděč na dálnici. Díky letošní celkem  příznivé zimě bylo potřeba provést několik oprav, přesto však není stav silnice ideální“ sdělil na úvod ředitel.

V letošním roce došlo ke změně v pravidlech konání závodů. Můžete nám sdělit o co se jedná? „Jde  o změnu počtu jízd. V sobotu se pojedou od 8.00 hodin dvě tréninkové jízdy, odpoledna pak dvě závodní jízdy. V nedělním programu bude pro trénink vyhrazena od 8.00 hodin pouze jedna jízda, po ní bude následovat od 10.00 hodin první závodní jízda a dvě se pak pojedou v odpolední části po slavnostním zahájení závodu, které tradičně proběhne v místě startu ve 12.30 hodin.  Do výsledkových listin nedělního závodu se budou započítávat každému jezdci dva nejlepší časy ze tří odjetých  jízd“.

Pořadatelé  připravují  i doprovodný programk jubilejnímu ročníku. „V sobotu večer bude odpálen velký ohňostroj na Kamenném mostě.V přestávkách závodu se divákům představí na trati  David Vršecký se závodním okruhovým truckem Buggyra a také oblíbený „šoumen“ z Prešova, Igor Drotár, který pojede s vozem Subaru Impreza WRC“ doplnil v závěru Ivan Rybníček.

Po oba závodní dny bude zcela jistě se na co dívat neboť do 1. 5. došlo pořádajícímu ASK 96 přihlášek z toho 19 od jezdců startujících na historických automobilech.  

 

Jaromír Navrkal


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose