www.car.cz
 

Kopná nabídne tuto sobotu tradiční rallysprint opět "na pár km".
     12.5.2011 21:44 - tisková zpráva


Kopná nabídne rallysprint opět na „pětníku“
 
Již o víkendu proběhne ve Slušovicích populární Impromat Rallysprint Kopná, který je druhým dílem ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally 2011 a K4 Pohár České republiky v rally. Nejpopulárnější a nejobtížnější český rallysprint nabídne opět náročnou trať na relativně malém prostoru tzv. na „pětníku“ a po roční odmlce se vrací centrum soutěže do osvědčených prostor u dostihové dráhy ve Slušovicích.

Pořadatelé z Rallysprint klubu v AČR Podkopná Lhota vyšli vstříc soutěžním týmům a umístili všechna důležitá místa rallysprintu na jednom místě. Ředitelství soutěže, servisní zóna, administrativní i technická přejímka jsou umístěny do rozlehlých prostor dostihové dráhy ve Slušovicích. Navíc mechanici mají možnost vidět své posádky na přilehlé rychlostní zkoušce Hvozdná, jejíž závěr se nachází v bezprostřední blízkosti dostihovky.

„První prezentace posádek proběhla již ve čtvrtečním podvečeru v penzionu Kopná u autobusové točny nad Podkopnou Lhotou. Řada soutěžících si v klidu vyzvedla itinerář, i když většina startovního pole tak učiní během pátečního rána a dopoledne,“ uvedl Josef Minařík, ředitel Impromat Rallysprintu Kopná. Seznamovací jízdy proběhnou v pátek 13. května od 8 do 14.30 hodin na jednotlivých úsecích rychlostních zkoušek s názvem Kameňák, Kopná, Raková a Hvozdná, když povoleny jsou maximálně tři průjezdy stejnou rychlostní zkouškou. Administrativní přejímka se uskuteční v prostorách Rallybaru Gatrak Slušovice v pátek od 14 do 18 hodin. Technická přejímka našla azyl v prostorách přilehlého autoservisu u dostihové dráhy od 15:30 do 19 hodin. Pořadatelé umístili servisní parkoviště opět do osvědčených prostor slušovické dostihové dráhy, servisní areál bude otevřen v pátek úderem patnácté hodiny odpolední.

Druhý díl letošního osmidílného sprintového šampionátu odstartuje v sobotu 14. května v 9 hodin z náměstí ve Slušovicích, první posádka se objeví na stejném místě krátce před půl čtvrtou odpoledne. Vyhlášení výsledků a rozdílení cen Impromat Rallysprint Kopná proběhne ve večerních hodinách v hostinci a penzionu Na rozcestí v Trnavě. Celý večer bude moderovat známá dvojice Dalibor Gondík, Otakar Brousek, která se letošní Kopné aktivně zúčastní, když se objeví ve startovním poli s vozem Škoda Fabia RS 1,9 TDI. Na dveřích povezou startovní číslo 84.

Známa je i nominace klíčových činovníků ze strany Federace automobilového sportu AČR. Do funkce hlavního sportovního komisaře byl nominován Mgr. Tomáš Kunc ze Šternberka, práci sportovních komisařů vykonají Jiří Venuš z Českého Krumlova a Karel Dubový z Olomouce. Bezpečnostním delegátem ASN je Miroslav Smolík z Brna. Do role hlavního technického komisaře byl obsazen Stanislav Mrkvan z Roštění, hlavním časoměřičem je Alena Konečná z Opavy. Komunikovat s posádkami bude činovník pro styk se soutěžícími Zdeněk Bělák z Fryštáku-Horní Vsi. 
 
Další informace najdete na oficiální webové stránce www.rallysprintkopna.cz a v tiskových informacích.
 
 
Důležitá místa XIX. Impromat Rallysprint Kopná 2011:
Prezentace posádek a předání itineráře: penzion Kopná Podkopná Lhota
Ředitelství rally: FAGUS Slušovice, v blízkosti dostihové dráhy
Administrativní přejímka: Rallybar Gatrak Slušovice
Technická přejímka: Autoservis u dostihové dráhy, Slušovice
Servisní parkoviště: udostihové dráhy Slušovice
Start a cíl sprintrally: náměstí Slušovice
Vyhlášení výsledků, rozdílení cen: hostinec a penzion Na rozcestí Trnava
 
 
Ve Slušovicích 12. května 2011                                           Roman ORDELT
                                                                                                tiskový mluvčí
                                                                                 IMPROMAT Rallysprint Kopná

 
 
Fotogalerie:   Lužická rallye 2011, foto Jan Šnábl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose