www.car.cz
 

Rybníček dvakrát porazil Mlejnka.
     8.6.2011 22:50 - Jirka Navrkal


Po jednoroční pauze se vrátil Liqui Moly Berg Cup na 3 km dlouhou trať Vrbenského vrchu. Tímto závodem byla ukončena první polovina letošního seriálu.

 

Dvojité vítězství si z Vrbna pod Pradědem odvezl letošní suverén David Komárek (Norma M20F), který mimo prvních míst překonává dosavadní rekordy tratí. Tentokrát překonal dva roky starý rekordní čas 1:19,25 min., který držel týmový kolega Marek Rybníček. Nejlepšího času dosáhl Komárek ve druhé nedělní jízdě, kdy se stopky zastavily na čase 1:15,21 min., což představovalo průměrnou rychlost 143 km/hod. David Komárek je zcela bezpečně v čele absolutního pořadí, když z pěti dvojzávodů nasbíral maximální počet bodů 400.

Marek Rybníček (Mitsubishi Eclipse EVO 650) dvakrát stanul na stupních vítězů na druhém místě, když se mu podařilo porazit Aleše Mlejnka. V sobotu to bylo po dvou jízdách o 1,60 sekundy, v neděli  byl Rybníček rychlejší o 2,78 sekundy. Celkovým ziskem 254 bodů se na šestém místě přiblížil na rozdíl 6 bodů na pátého týmového kolegu, Jiřího Špalka (Mitsubishi Lancer WRC 05). Ten v sobotu dojel osmý, v neděli si polepšil, když získal body za aboslutní šesté místo. Do formy se dostává také Marek Zeman i jeho vůz Mitsubishi Lancer EVO VI. Bodový zisk za dvě čtvrtá místa ho posunul již na devátou příčku se ziskem 126 bodů. Ve výborných výkonech pokračoval i Drahoslav Šubert (Mitsubihi Lancer EVO IX), který byl v sobotu šestý a neděli osmý. S celkovým počtem 188 bodů mu patří sedmé místo. Jednácti bodový zisk z obou závodů zaznamenal Vojtěch Staněk (Peugeot 106 Maxi), který má celkově 47 bodů a patří mu dvacáté místo. Ve třídě E1 do 1600 ccm oba závody vyhrál a posunul se před Zdeňka Němce na vedoucí pozici s náskokem 20 bodů. Tomáš Miniberger tentokrát na startu závodu chyběl pro velké pracovní vytížení.

 

Po polovině seriálu  v týmu Liqui Moly Komvet Racingu vládne spokojenost jak s výsledky jednotlivých jezdců tak i v týmové soutěži, Team Trophy. Tam jim patří společně s Steelmet Teamem první místo, když oba týma nasbíraly 600 bodů.

 

Seriál Liqui Moly Berg Cup pokračuje za účasti kompletního Liqui Moly Komvet Racingu 16.7 -17.7  2011 závody ve slovenském Zvolenu.

 

TZ Ligui Moly Komvet Racing


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose