www.car.cz
 

Inteserie: Po Rakousku vede Milavec, zase chce vyhrát??
     26.6.2011 22:53 - Vladimír Rožánek


Na zrekonsrtuované trati v Rakousku startovala Interserie s pěkným startovním polem a celkové klasifikaci zatím vévodí Rakušan Peter Milavec s Lolou Cosworth, ale na startu se objevili i Randlshoffer, Zuber, Herndlhoffer, či Gruber, tedy celkově slušná sestava rychlých formulí.

Na Redbullringu se konal již druhý letošní závod Interserie Sprint Challenge, který se opět jel dohromady s Austria F3 Cupem, tedy lehkými formulemi F3. Pole čítalo opravdu zajímavý počet vozů, včetně prototypů. Andreas Zuber si vytvořil se svou formulí GP2 traťový rekord, což pro jeho 630PS nebylo zas takovým problémem. Peter Milavec má pro změnu 600PS ve své Lole Cosworth, takže se měli diváci na co těšit. Jako nováček se v Interserii představil další Rakušan Bernd Herndlohoffer, který přesedlal z ADAC GT Masters, kde jezdil v týmu Rosberg na Audi R8 LMS. S další velkou formulí pak startoval Norbert Gruber. Dallara Nissan fungovala dobře, a tak se mohl těšit i z pódiových umístění. První závod vyhrál Milavec, před Herndlhofferem a Gruberem, ve druhé jízdě pak kraloval Andreas Zuber s GP, před Herndlhoferem, Milavcem a obhájcem titulu Randlshoferem na Dallaře Nissan.

Závod divize 2 vyhrál v sobotu Polák Smiechowski se zcela novou formulí Renault 2.0, určenou pro pohár NEC, který známe z Mostu. Druhý skončil Němec Bertsch a bronz si odvezl Fleischmann. Druhý závod pak dokázal vyhrát slovenský jezdec Tomáš Jung se svojí Dallarou Opel F3. Za jeho zády skončili jak Smiechowski, tak i Grasser na formulích Renault. Na startu se opět objevil i matador Interserie Manfred Kuhn s obstarožní konstrukcí Reynard BMW.

Divizi 4 pro prototypy vyhrál dvakráte Dr. Norbert Groer z Rakouska, před Bendtem, oba na PRC Opel. Lars Erichson skončil na Saker Subaru třetí jen při první jízdě, druhou již pro poruchu svého nového stroje bohužel nedokončil. Austia F3 Cup vyhrál zcela suverénně Izraelec Alon Day na Dallara F3 VW.

Výsledky Interserie RedbullRing:

1.závod:

Peter Milavec (A) – Lola Cosworth

Bernd Herndlhofer (A) – Dallara Nissan

Norbert Gruber (A) – Dallara Nissan

Peter Randlshofer (A) – Dallara Nissan

Jakob Smiechowski (PL) – formel Renault 2.0

2.závod:

Andreas Zuber (A) – GP2

Bernd Herndlhofer (A) – Dallara Nissan

Peter Milavec (A) – Lola Cosworth

Peter Randlshofer (A) – Dallara Nissan

Tomáš Jung (SK) – Dallara Opel F3

Pořadí Interserie Sprint Challenge po Redbullringu:

Divize 1:

Peter Milavec (A) – Lola Coworth – 41

Peter Randlshofer (A) – Dallara Nissan – 19

Bernd Herndlhofer (A) – Dallara Nissan – 17

Divize 2:

Helmut Bertsch (D) – formel Renault – 29

Thomas Fleischmann (D) - formel Renault – 24

Antonio Pellegrino (I) – fomel Masters – 22

Tomáš Jung (SK) – Dallara F3 Opel – 22


Na Interserii se letos můžeme těšit i u nás v Mostě, kde se představí v srpnu.


Vláďa Rožánek

Interserie Sprint Challenge 2011


 
 
Fotogalerie:   Jarní Most 2010 a kočičky objektivem Vládi Rožánka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose