www.car.cz
 

Supersprint před brněnským závodem vede Payr s PRC BMW
     Vladimír Rožánek


Celkově již 6. letošní závodní víkend Supersprint Sport Cars Challenge čeká na závodníky této série na automotodromu v Brně, kam tyto závody zavítají v rámci Podzimní ceny Brna.
České fanoušky rychlých strojů F3000 a prototypů jistě těší i skutečnost, že po loňském vyškrtnutí prototypů z českého mistrovství na okruzích v D4, startují naši reprezentanti v Supersprint Challenge, kde se jich letos představilo již 6.
 
Pravidelně zde startují Michal Dolák s PRC BMW, Martin Vondrák s PRC Alfa Romeo a Lubomír Glogar s Eufrou. Především domácích závodů se pak zúčastňují ještě Michal Pavlík s PRC BMW, Kamila Stará s PRC Opel a Edita Prášková na Škodě Baghira, brněnského závodu se možná zúčastní další prototypový jezdec Miloš Beneš s Lucchini, který by se chtěl ukázat také na okruzích, uvidíme zda pojede, byl by jistě zpestřením startovního pole.
 
Celkové pořadí prozatím bedlivě hájí Rakušan Payr, jezdící s francouzskou licencí. Se svým PRC BMW vede nejen divizi 1 pro silnější prototypy, ale kraluje i celkovému pořadí v prototypech. Na druhém místě v divizi 1 prozatím zůstává Emanuell Pedrazza, který se ovšem ještě o celkové prvenství popere, vždyť jeho PRC Ford, ukrývá pod kapotou motor Ford 3500ccm od výrobce motorů pro F1 Paula Stodarta! Na třetí místo v divizi 1 se mosteckým závodem posunul Michal Dolák s PRC BMW z CarDo Racing a budeme držet palce, aby toto pěkné umístění udržel do konce sezóny, na čtvrtého Beisela s PRC Mugen má náskok 16 bodů. Další český závodník Pavlík svým předposledním osmým místem v divizi 1 mnoho závodění nepředvedl a v Brně ani zřejmě startovat nebude. Na Lauzitzringu mu Michal se zaseklým 4 převodem ujížděl, takže vyčkáme jestli vyjdou jeho plány dovézt jiný vůz, možná ho pak uvidíme někde jinde, než na konci pole v D1.
 
Michal Dolák PRC BMW Most 04 @ foto Vláďa R
 
V divizi 2 si poměrně úspěšně vede další český závodník Martin Vondrák s PRC Alfa Romeo, kterého jsme viděli i v Mostě. Jeho divizi vede Švýcar Burli Stricker s PRC Opel s 13 bodovým náskokem před druhým Hallauem z Německa, třetí se drží Slovinec Tessitore, náš Vondrák je šestý, ale jak Truffer, tak Dietmann ještě nepoodjeli bodově daleko. Do Brna se již těší Edita Prášková, která možná chystá nějaké překvapení a snad opraví převodovku i B. Pfeifer, aby mohla startovat i Kamila Stará, která se s jeho PRC Opel  v Mostě mnoho nesvezla.
 
Emanuell Pedrazza PRC Ford DVR @ foto Vláďa R
 
Divizi 3 pro formulové vozy F3000 vede stále ještě jarní brněnský vítěz Rakušan Peter Milavec se strojem Lola Audi Turbo, stále se ho však snaží dostihnout jeho největší pronásledovatel Arnold Wagner s Reynardem Zytek, který ztrácí jen 12 bodů. Na třetím místě se líbí Švýcaru Monbaronovi, který předvedl v Mostě pěknou stíhací jízdu, ale zrychluje i Němec Buttner s Reynardem Mader.
 
Ve čtvrté divizi je na čele Němec Wolfert s formulí Konig, ale mostecký závod se mu vůbec nepovedl. Druhý s pětibodovou ztrátou jezdí Baierle s totožnou formulí a na třetím místě se drží náš závodník Glogar s Eufrou. I v této divizi nic není ještě jisté, za naším Glogarem číhá loňský vítěz Interserie Manfred Kuhn s poněkud postarším Reynardem BMW. Tato čtvrtá divize však svým objemem motorů do 2000ccm a nevyzrálostí některých závodníků, někdy až zbytečně brzdí při předjíždění o celá kola daleko rychlejší prototypy a formule F3000.
 
Jean Claude Monbaron - Reynard Judd F3000 @ foto Vláďa R
 
Již teď se tedy příznivci rychlých prototypů a F3000 mají na co těšit, protože druhý letošní závod Supersprint Sport Cars Challenge již klepe na dveře brněnského automotodromu, přijďte se tedy i Vy podívat na Podzimní cenu Brna a na viděnou na autodromu v Brně 25. –26. Září, kdy se v Brně jede taktéž MMČR na okruzích.
 
Vláďa R, Car.cz
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose