www.car.cz
 

Alpe Adria Championship 2011: První den ovládli Češi
     23.7.2011 10:31 - Vladimír Rožánek


Každý kdo se zajímá o motoristické závody, zaznamenal velký přesun českých, ale i evropských jezdců na mostecký autodrom. Tento víkend se na Autodromu Most konal závodní podnik s názvem Alpe Adria Championship 2011, v rámci kterého se také jede Mistrovství České republiky motocyklů.

Čtvrtek

Celý čtvrteční den se nesl ve znamení příjezdu všech týmů a jejich „zabydlování“ na mosteckém autodromu. Ti, co s příjezdem neotáleli, měli možnost otestovat své závodní stroje a připravit tak svůj motocykl pro dosažení nejlepších výsledků. Jediné soupeření přinesly v čtvrteční den kvalifikace Mistrovství České republiky v třídě volná do 600 ccm a volná nad 600 ccm.

První kvalifikační jízdu ve třídě do 600 ccm vyhrál Viktor Dušek, který byl rychlejší o 0,439 sekund než druhý Josef Pončík, třetí dojel Michal Jiroš. Svou první kvalifikační jízdu měli také na svém programu jezdci třídy volná nad 600 ccm. Nejrychleji projel mostecký autodrom Václav Rumlena, druhý dojel Amir Ghanem a jako třetí Zbyněk Čech.

Po krátkém odpočinku následovalo druhé kolo kvalifikačních jízd. V kubatuře do 600 ccm vyhrál Viktor Dušek, z druhého místa bude startovat Josef Pončík a na třetí místo se postaví Richard Sedlák. V kubatuře nad 600 ccm jel nejrychleji Václav Rumlena, jako druhý nejrychlejší dojel Marek Hartl, třetí nejrychlejší čas měl tentokrát Jan Čeřovský.

Pátek

Tak jako ve čtvrtek i pateční den sloužil zejména k přípravě závodních motocyklů. Ten kdo už musel mít svůj stroj perfektně připraven byli jezdci Mistrovství České republiky do 600cm a nad 600cm, které čekal ostrý závod.

Jako první se na startovním roštu seřadili jezdci volné třídy do 600cm ve které byl v kvalifikaci naprosto suveréní Viktor Dušek. Závod, který se jel na deset kol přinesl velmi zajímavé výsledky. Na stupeň nejvyšší vystoupal Richard Sedlák, na druhé místo se postavil Daniel Brož a na třetí Kurt Tetal. Ukázkou napínavého závodu je rozdílný čas mezi druhým a třetím jezdcem, který činí 0,077, což je lidské mrknutí oka.

Do závodu plného soubojů odstartovali také jezdci třídy volná nad 600 ccm. Závod byl napínavý až do posledních metrů, ale postavení jezdců na stupni vítězů se od kvalifikační jízdy vůbec nezměnilo. Nejšťastnější jezdec byl Václav Rumlena, který za sebou nechal o 0,749 vteřin Marka Hartla a třetího Jana Čeřovského.
Napínavá páteční klání jsou velkým příslibem do nedělních závodů, ve kterých si jezdci nedají ani centimetr tratě zadarmo.

Text: O. Hertl

Foto: O. Hertl


 
 
Fotogalerie:   WSBK Brno 2011 - neděle od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose