www.car.cz
 

Slavkov viděl premiérové vítězství Drahoslava Šuberta
     1.8.2011 23:30 - Jirka Navrkal


Po téměř dvouměsíční přestávce se vrátil seriál Liqui Moly Berg Cupu 2011 na české tratě.Dějištěm  dalšího, již sedmého  závodního víkendu,  byl premiérový ročník Slavkovských serpentin ve Slavkově u Brna. Na trati dlouhé 2200 metrů změřila síly téměř  stovka závodníků z České republiky Slovenska, Polska , Maďarska a Francie.. Ve startovním poli nechybělo ani sedm jezdců Liqui Moly Komvet Racingu v čele s vedoucím jezdcem absolutní klasifikace Davidem Komárkem na Normě M20F.

 

Letošní suverén  David  Komárek odjížděl do Slavkova  s  nejvyššími cíli, ale již po prohlídce tratě bylo jasné, že díky parametrům může nepříznivě ovlivnit  závod počasí , které dle předpovědi meteorologů nevěstilo nic dobrého. Již od samého začátku sobotních tréninkových jízd zajížděl David Komárek absolutně nejrychlejší časy a všem dokazoval,  že na suché trati letos nemá konkurenta, což zúročil i ve dvou závodních jízdách sobotního programu a stal se suverénním vítězem před Alešem Mlejnkem na formuli Opel Lotus a Michalem Novickým na Reynardu 032. 

 

Nedělní  závod , který se skládal z jedné tréninkové  a třech závodních jízd z nichž  se do konečného hodnocení započítávaly dva nejlepší časy. Počasí skutečně závod ovlivnilo a  poprvé v letošní sezóně nebyl  v kolonce vítěz závodu – David Komárek , ale týmový kolega  Liqui Moly Komvet Racingu, Drahoslav Šubert na Mitsubishi Lancer EVO IX startující ve třídě S1 nad 2000 ccm, který profitoval jízdamy , které odjel na suché trati a stal se tak historicky poprvé absolutním vítězem.  David Komárek s Normou M20F obsadil v součtu dvou nejlepších časů druhé místo , když po druhé jízdě  , kterou skupina závodních speciálů absolvovala za deště, figuroval až na 25. místě. Diky lepšímu času ze třetí jízdy , která proběhla již na částečně osychající trati se součtem časů vyhoupl na konečné druhé místo. Třetí místo obsadil taktéž jezdec , který měl štěstí a obě závodní jízdy odjel na suchu , Radek Šťastný na Subaru Impreza STi.  

 

Štěstí se tentokrát otočilo zády k dalšímu jezdci  Liqui Moly Komvet Racingu,  Marku Rybníčkovi.. V sobotu závod nedokončil  pro poruchu převodovky těsně před cílem první jízdy.  Ačkoliv se mechanici snažili, seč jim síly stačili, poškozenou převodovku vyměnit  nestihli v časovém limitu a Marek Rybníček nenastoupil na start druhé jízdy a ze závodu  odstoupil. V neděli po slibné kvalifikaci , kde auto fungovalo na sto procent , pozlobilo v první závodní jízdě v horní části tratě turbo u jeho Mitsubishi Eclipse a byla z toho ztráta za níž  byl klasifikován na 67. místě.  Díky dešti a mokré trati , měl Marek jen málo šance ke zlepšení svého času a nakonec obsadil v součtu  27. místo  a ze Slavkova odjížděl bez bodového zisku do celkové klasifikace Liqui Moly Berg Cupu 2011. Podobný smolný víkend měl tentokrát i Vojtěch Staněk, startující s Peugeotem 106 Maxi ve třídě E1 do 1600 ccm. V sobotu obsadil páté místo ve třídě a na druhý den pro poruchu musel ze závodu odstoupit.

 

To se nedá naopak říct o dalších týmových jezdcích Martinu Zemanovi na Mitsubishi Lancer EVO VI , který v sobotu obsadil čtvrté místo celkově a v nedělním polozmoklém závodě obsadil příčku osmou a Jiřím Špalkovi na Mitshubishi Lancer WRC 05 , který skončil v sobotním závodě na pátém místě a v nedělním závodě na místě sedmém. . Tomáš Miniberger na Mitsubishi Lancer EVO VIII obsadil v sobotu čtvrtou příčku, v neděli po drobném zaváhání pak osmé místo.

 

Ještě tři závodní víkendy zbývají do  konce seriálu Liqui Moly Berg Cup 2011. Vše nasvědčuje tomu, že by již v příštím dvoj závodě, který se koná na zkrácené trati Ecce Homo ve Šternberku již o tomto víkendu, by mohl získat premiérové absolutní vítězství v seriálu David Komárek, který má před svými pronásledovateli již více jak stošedesáti bodový náskok. Avšak o druhé a další místa bude zcela určitě úporný boj až do posledního závodu na trati Divácké 13 v polovině září.

 

 

TZ Ligui Moly Komvet Racing


 
 
Fotogalerie:   Sobotní Slavkovské serpentíny 2011 od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose