www.car.cz
 

Interserie opět zavčela na mostecké dráze
     8.8.2011 23:15 - Vladimír Rožánek


Na mostecké autodromu opět zavčely motory slavné Interserie, která jela opět svůj další podnik ve společnosti Austria F3 Cupu a Austria Renault Cupu. Z českých jezdců se předvedl jedinný zástupce David Palmi se strojem Renault 2.0, který skončil nejlépe čtvrtý v pořadí Austria Renault Cupu, určený stejným vozům Tattus Renault s dvoulitrovým motorem.

Celkovému pořadí závodů vévodil Švýcar Sandro Zeller na Dallara 305 Mercedes, který všem ujížděl hned od úvodních metrů obou závodů. Velmi zdatně mu v sobotu sekundovali Němec Schnitzenbaumer a Fin Tammi na dalších strojích Dallara F3. Smůlu měl v Interserii jedoucí Peter Randlshofer na Dallaře Nissan, který si chtěl objet před startem ještě jedno kolo, ale na konci boxové uličky již svítilo červené světlo, tudíž musel svůj závod absolvovat startem z boxů. Nesnadno se pak prodíral polem slabších formulí. Jeho největší konkurent v boji o vedení v divizi jedna Peter Milavec tentokrát do Mostu nepřijel. Jeho Panoz Aer Champcar zřejmě ještě nebyl v dostatečné kondici, aby mohl zaútočit na první místo v klasifikaci první divize.

Sobotní závod Interserie tedy vyhrál Slovák Tomáš Jung na Dallaře Opel, před Randlshoferem s Dallarou Nissan WS a bronzovou příčku obsadil Dirk Kornmeyer s formulí V. Ve fomuli Renault dominoval Kai Bohler, před Švýcary Amwegem a Böhlenem.

Druhé dějství Interserie následovalo v něděli, kdy si však svoje řeklo počasí. Oproti sobotě, kdy sluníčko svítilo, v neděli se na mostecký autodrom spustil pěkný letní déšť. Po pěti odjetých kolech byla vyvěšena červená vlajka, která dala dalšímu počínání jezdců jasné stop. V Interserii opět zvítězil Tomáš Jung, před Kornmeyerem a Stillem, pátý dojel matador Manfred Kuhn na Reynardu BMW a na devátém místě skončil Randlshofer a desátý pak Uli Drechsler s formulí Renault.

Austria F3 Cupu vládl opět Sandro Zeller a na druhém místě skončil jeho krajan Dominic Kocher. Bronzový pohár pak zvednul nad hlavu Florian Schnitzenbaumer z Německa.

Formule Renault vyhrál v neděli Böhlen, před Agerrem a Amwegem.

Interserii bychom měli opět vidět o Czech Truck Prix, ovšem jako Sports Car Race, neboli závod prototypů a GT vozů a snad se objeví i někteří čestí jezdci. Celkem bylo při mostecké Interserii k vidění 31 formulí, bohužel ani jeden prototyp.

Výsledky AvD Interserie Most:

1.Jízda

1.JUNG THOMAS / SVK Dallara Opel

2.RANDLSHOFER PETER / GER Dallara Nissan

3.KORNMEYER DIRK / GER Formel V

4.STILL HENDRIK / GER Formel V

5.Dr.DRECHSLER ULRICH / GER Formel Renault

6.WELZEL JOE / GER Formel V

2.Jízda

1.JUNG THOMAS / SVK Dallara Opel

2.STILL HENDRIK / GER Formel V

3.KORNMEYER DIRK / GER Formel V

4.STILL HENDRIK / GER Formel V

5.WELZEL JOE / GER Formel V

6.KUHN MANFRED / GER Reynard BMW

Austria Formel 3 Cup

1.Jízda

1.ZELLER SANDRO / SUI Dallara Mercedes

2.SCHNITZENBAUMER FLORIAN / GER Dallara Opel

3.TAMMI JANI / FIN Dallara Mercedes

4.TOBLER MARCEL / SUI Dallara Opel

5.WÖSS FRANZ / AUT Dallara Opel

6.HOLZER ANDREAS / GER Dallara Opel

2.Jízda

1.ZELLER SANDRO / SUI Dallara Mercedes

2.KOCHER DOMINIK / SUI Dallara Opel

3.SCHNITZENBAUMER FLORIAN / GER Dallara Opel

4.TAMMIN JANI / FIN Dallara Mercedes

5.TOBLER MARCEL / SUI Dallara Opel

6.WÖSS FRANZ / AUT Dallara Opel

Austria Formel Renault Cup

1.Jízda

1.BOLLER KAI / GER

2.AMWEG THOMAS / SUI

3.BÖHLEN KURT / SUI

4.AMWEG MANUEL / SUI

5.AREGGER THOMAS / SUI

6.GERARD STEEVE / FRA

2.Jízda

1.BÖHLEN KURT / SUI

2.AREGGER THOMAS / SUI

3.AMWEG THOMAS / SUI

4.PALMI DAVID / SUI

5.BOLLER KAI / GER

6.KIRCHDÖRFFER REMY / FRA

 

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose