www.car.cz
 

Úspěšný víkend SVC Náchod Motorsport v Mostě
     9.8.2011 21:44 - Vladimír Rožánek


SVC Náchod Motorsport se ve dnech 4-7.8.2011 účastnil závodu na Mosteckém autodromu Mistrovství FIA Zóny Střední Evropy, který se započítává také do MMČR.

Tým se původně rozhodnul nasadit dva vozy z dílen SVC Náchod označované jako LOTUS WR pro sprinterský dvojzávod vypsaný na sobotu a neděli na 13 kol. S typem WR-12 měl jet majitel teamu V. Vitver, který také před závody vedl v celkové průběžné klasifikaci okruhový závodů ve své třídě, WR-9 měl řídit Jan Čermák. Dále jsme se společně s teamem ROCK MEDIA zúčastnili sobotního vytrvalostního závodu s vozem tohoto teamu - PAGANI ZONDA, kdy se za volanty střídal Antonín Herbeck a Vladimír Vitver.

Protože se hlavně specializujeme na závody do vrchu, musíme vždy vozidla pro okruhové závody přenastavit, a protože organizátor závodu (čemuž nerozumíme, ) dali testování i kvalifikaci do jednoho dne a nepřízeň počasí si ještě pohrála s tím, že dva volné tréninky byly zrušené, se team tedy rozhodl věnovat na sto procent pouze vozu WR-12 lídra skupiny a třídy do 2litrů V.Vitvera a druhému vozu Pagani Zonda.

Sobota začala velmi dobře a v prvním sprinterském závodě Vláďa dojel do cíle systémem start-cíl i s tím, že se mu v 6. kole přehřály brzdy. Poté pro jistotu s rozumem slevil a nezvyšoval svůj náskok, přesto dovedl WR-12 do cíle s 45 vteřinami náskoku na druhého z divize a celkově nechal za sebou vozidla  s daleko větším objemem válců motoru. V roce 2011 jedou totiž všechny třídy dohromady a tak se WR-12 potkává na trati s vozy specifikace DTM, GT a podobně.

Celý team se těšil na odpolední vytrvalostní závod s Pagani Zonda, který dával na základě toho, že si jezdci vyjeli první místo v kvalifikaci na startovním roštu, velké naděje. Start se povedl, vozidlo začalo konkurenci ujíždět, jenže v 9. kole vystavila stopku vozidlu nečistota, která se dostala z trati mezi kolečko a řemen olejové pumpy.

V neděli se na celý autodrom snesl déšť a bylo jasné, že se druhý sprint pojede na mokru. Vláďa opět vedl od začátku závodu svou třídu, ale nemohl se svým konkurentům z třídy utrhnout jako obvykle, protože se nemohl dostat dopředu přes vozidla BMW. Když se mu to již povedlo a začal si jet závod ve svém tempu a zrychlovat, přišla rána do zadní části WR-12 od jednoho z vozů AUDI TT DTM, který nedobrzdil a poslal WR-ko do hodin, tím se dostali před Vladimíra i vozidla z dvoulitrové divize a pro Vláďu začala stíhací jízda okořeněná tím, že rána na světlo znamenala zkrat v elektroinstalaci, který vyřadil stěrač z pohybu a pokud za někým jel, tak toho moc neviděl. Nejhezčí ostrý, ale oboustranně čistý souboj, byl s panem Doškem o první místo v divizi D4 do dvou litrů. Po předjetí tohoto závodníka již nestálo Vláďovi nic v cestě a na soupeře si najel kolo náskoku. Tímto druhým vítězstvím v závodě si upevnil první místo v celkové klasifikaci v mezinárodním mistrovství v závodech na okruzích.

Tím to si dovolujeme poděkovat partnerům za podporu – SVC Náchod,s.r.o. – AUTO KELLY s.r.o. – RedBull - LSC Technology – www.eshop-ložiska.cz – Pancheran s.r.o. – Haplopelmaro.s.r.o.


 
SVC Náchod Motorsport
 
Fotogalerie:   VC F1 v Anglii 2011

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose