www.car.cz
 

Cardion ab Grand Prix České republiky 2011 v pátek odstartovala
     13.8.2011 10:55 - tisková zpráva


První den Cardion ab Grand Prix ČR se obešel bez komplikací
Brno, 12. srpna 2011

Volnými tréninky začal závodní víkend Cardion ab Grand Prix České republiky. Od čtvrtečního večera se okolí Automotodromu Brno začalo plnit motocyklovými fanoušky. Včerejší nájezd i odjezd fanoušků se obešel bez komplikací. „Musíme s potěšením říct, že nájezd fanoušků probíhá velmi v klidu i navzdory uzavírce silnice z Popůvek k odbočce na Automotodrom Brno. Zejména motocyklisté si velmi chválili možnost parkování na novém parkovišti na střelnici,“ uvedla výkonná ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová.

Na novém parkovišti, které má výbornou polohu přímo uvnitř areálu závodní trati a navíc jsou na něm motocykly perfektně hlídané proti krádeži, včera parkovalo kolem dvou set motocyklů. Podle údajů Policie ČR parkovalo v okolí Masarykova okruhu celkem 2200 osobních aut, 650 motocyklů a 60 obytných vozů. „Nájezd i odjezd fanoušků se obešel bez komplikací. Zaznamenali jsme čtyři drobné nehody na dálnici D1 při nichž se vytvořily kolony. S Grand Prix ale neměly přímou souvislost,“ uvedl vedoucí policejního opatření v době Grand Prix Jindřich Rybka.

Automotodrom Brno v letošním roce sloučil vstupenky na přírodní tribuny do jedné, diváci se mohou po areálu pohybovat volněji než v předchozích ročnících Grand Prix. Tradičně největší nápor diváků zaznamenává tribuna C. Fanklub Karla Abrahama bude tradičně v severozápadní části tribuny D. „Díky sloučení vstupenek na přírodní tribuny jsme se rozhodli, že v sobotu se půjdeme podívat na dráhu i z jiných míst než našeho tradičního „déčka“. V neděli máme ale sraz už v sedm hodin ráno. Budeme mít vymezený sektor, do nějž budou moci vstoupit lidé ve fandovském oblečení Karla Abrahama,“ nastínil předseda Abaja fans Jiří Dočekal.

Karel Abraham, domácí jezdec, který závodí v nejprestižnější třídě MotoGP, zakončil úvodní den celkovým sedmnáctým místem.

V sobotu program Cardion ab Grand Prix České republiky pokračuje dopoledními volnými tréninky a odpoledními kvalifikacemi. Den uzavře závod série Red Bull Rookies Cup.


Jiří Smetana, tiskový mluvčí Automotodrom Brno, a.s.
www.automotodrombrno.cz 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   MotoGP 2011 v USA a Karel Abraham

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose