www.car.cz
 

Truck GP zakončilo sezónu v Mostě ve velkém stylu
     29.8.2011 16:58 - Vladimír Rožánek


Poslední den závodního víkendu Renault Trucks – Czech Truck Prix 2011 připravil divákům nejlepší rozloučení se závodní sezonou. Krásné slunné počasí doprovázely nádherné souboje plné adrenalinu a tak si mohl každý divák užít konec sezony plnými doušky

Jako první na trať vyjely cestovní vozy Divize 1, které čekal ostrý závod s číslem dvě. První místo tentokrát vyhrál Sven-Mike Krüger, který porazil druhého Udo Zinka se kterým se neustále střídá o prvenství v závodě. Třetím jezdcem druhého závodu vozů Divize 2 byl Christof Langer.

Svou druhou kvalifikační jízdu pro odpolední závody měli na programu dne jezdci trucků. Pro tým MKR Technology nemohl nedělní den začít lépe, neboť první tři jezdci kvalifikace pochází právě z tohoto týmu. Nejrychlejší jezdec byl Markus Bösiger následovaný Markusem Östreichem a českým zástupcem Adamem Lackem.

Po kvalifikační jízdě velkých silných strojů následoval závod Formule Renault. V tomto závodě naplno prokázal své zděděné geny Carlos Sainz, který dokázal závod zvítězit, před dotírajícím Daniilem Kvyatem a také třetím Jordanem Kingem.

V polední přestávce byl opět pro diváky připraven pestrý program. Hned první vystoupení kaskadérů bylo velmi zajímavé, neboť došlo k netradičnímu spojení různých druhů stylů jízdy, bicyklu zvaného BMX, motorky a čtyřkolky. Následovala ukázka, alternativního dopravního prostředku neboli skákacích bot zvaných Poweriser. Zlatou tečkou polední přestávky bylo letecké akrobatické vystoupení Miroslava Červenky jehož umění je obdivuhodné.

Po polední přestávce, odstartoval nejočekávanější závod letošního víkendu. Tím byl v pořadí již třetí závod truckových speciálů. V tomto závodě ukázala svou sílu stáj MKR Technology jejíž jezdci obsadili stejně jako v ranní kvalifikaci první tři místa. Vítězství v závodě slavil švýcarský jezdec Markus Bösiger, druhý do cíle dojel jeho jmenovec Markus Östreich a třetí mladší z dvojice českých zástupců Adam Lacko.

V závodě cestovních vozů DMV Divize 2 se na stupni vítězů objevila pro návštěvníky autodromu již známá jména. Z mosteckého autodromu si „double“ odváží švýcarský jezdec Jürg Aeberhard, který vyhrál i druhý závod Divize 2. Druhý skončil Albert Kierdorf a jako třetí Jürgen Bender.

Do svého již třetího závodu na trať najeli jezdci Formule Renault. Po jednom vítězství měli na svém kontě jezdci Carlos Sainz a Daniil Kvyat a tak bylo velmi zajímavé sledovat, který s těchto jezdců překlopí misky vah na svou stranu. Úspěšnějším jezdcem byl nakonec ruský zástupce Daniil Kvyat, který si dojel pro prvenství. Na druhém místě dojel syn slavného otce Carlos Sainz a jako třetí John Bryant-Meisner.

Poslední závod letošního víkendu Renault Trucks – Czech Truck Prix 2011 byl čtvrtý závod tahačů. Jelikož se prvních osm jezdců z prvního závodu dne staví na startovní rošt v opačném pořadí, bylo velice zajímavé sledovat, jestli se trojice jezdců týmu MKR Technology dokáže probojovat znovu na stupeň vítězů. Prvním jezdcem, který minul mávající šachovnicový praporek byl jezdec Alex Lvov, který byl rychlejší o pouhých 0,727 vteřiny než druhý jezdec Christoper Levett, třetí místo ve velmi napínavém závodě vybojoval Uwe Nittel.

Text: O. Hertl

Foto: V. Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Praga představila na závodech v belgickém SPA nový vůz

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose