www.car.cz
 

Lotus Cup Eastern Europe je soubojem Kusý vs. Vizin
     1.9.2011 20:40 - Jirka Navrkal


Čtvrtý závodní víkend seriálu Lotus Cup Eastern Europe (LCEE) o víkendu (27.–28. 8. 2011) zamířil na maďarský okruh Pannoniaring a také brněnský tým KT motorspor zamířil na tento okruh, aby se svým vozem Lotus Exige S1 pokusil získat další body do tohoto závodního seriálu.

Do sobotního závodu LCEE se na start postavilo 8 závodních vozů Lotus a hned po startu bylo zřejmé, že opět na čele závodu půjde o souboj jezdců Tomáše Kusého a Maďara Tamáse Vizina. Brněnský pilot po celý závod si s přehledem hlídal vedoucí pozici v závodě a že byl nejrychlejší prokázal také časový údaj jeho „best lap“ 2:13,888. Druhý nejrychlejší pilot Vizin zajel svoje maximum v závodě časem 2:14,896, ale přesto se právě on nakonec radoval z vítězství. Tomáš Kusý nedokázal dvě kola před cílem odhadnou opotřebení svých pneumatik a podařilo se mu udělat hodiny při brždění do jedné ze zatáček okruhu Pannoniaring. Tato časová ztráta po vlastní chybě ho odsunula na druhé místo.

Pořadí sobotního závodu LCEE: 1. Vizin Tamás (HUN), 2. Kusý Tomáš (CZE), 3. Requat Klaus (AUT), 4. Hannapel Moritz (AUT), 5. Nikowitch Markus (AUT) …

 

V nedělním závodě jezdci pokračovali tam, kde v sobotu skončili. Opět šlo především o bitvu Tomáš Kusý a Tamás Vizin. Tentokrát ale brněnský pilot Kusý dokázal své nasazené tempo udržet až do cíle a vystoupit si tak pro zlatý věnec na stupeň nejvyšší. Přesto si „neodpustil“ opět drobné zaváhání a jednou se „roztočil“. Tentokrát měl vybudovaný již takový náskok, že svou první pozici udržel. Přestože panovalo tropické vedro, dokázal Tomáš Kusý zlepšit svůj sobotní „best lap“ na hodnotu 2:09,931, kdežto druhý Vizin měl své maximum na hodnotě 2:12,261.

Pořadí nedělního závodu LCEE: 1. Kusý Tomáš (CZE), 2. Vizin Tamás (HUN), 3. Hannapel Moritz (AUT), 4. Requat Klaus (AUT), 5. Seemüller Michael (AUT) …

 

Současně se závody LCEE se na Pannoniaringu jel také závod započítávaný do mistrovství FIA Zóny střední Evropy a tam se jezdec Tomáš Kusý chtěl pokusit získat další body v D4 do 2000 ccm.

Do sobotního závodu D4 do 2000 ccm nastoupilo 14 jezdců a jezdec Kusý se svým vozem Lotus Exige pro tým KT motorsport dokázal vybojovat „pouze“ 4. místo, když nestačil pouze na tři vozy Alfa Romeo156. Tyto rychlé „Alfy“ projely cílem v rozmezí 5,905 sekundy a Tomáš Kusý na vítěze ztrácel již 47,526 sekundy. Maďarští jezdci prokázali znalost domácí tratě, ale přesto se na druhou pozici dokázal probojovat Slovák Matěj Homola.

Do nedělního závodu již nenastoupil v sobotu třetí Maďar Norbert Nagy se svou rychlou Alfo Romeo a tak se naskytovala teoretická šance na pódiové umístění také pro brněnského jezdce. Přestože nejrychlejší časy Tomáše Kusého odpovídaly „třetí pozici“ v závodě, cíl ale spatřil až na pátém místě. Při jízdě pod žlutými vlajkami nestačil včas zpomalit a od vedení závodu dostal trest průjezd boxy.

 

 

-milans-

Tisková zpráva KT motorsport, 1. 9 .2011

 

Další informace na: www.lotus-sport.com


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose