www.car.cz
 

Jakub Kornfeil při VC v San Marinu na dvanáctém místě
     5.9.2011 19:27 - tisková zpráva


Nebylo to zlý, mohlo to být lepší

Vůbec se nedá říct, že by Jakub Kornfeil přecenil po včerejší kvalifikaci svá slova. V dnešním závodě opravdu opět bojoval o další své umístění v elitní desítce, i když však nakonec projel cílem až na místě dvanáctém.

Excelentní start měl český mladík do závodu své třídy, když se dokázal ze sedmnácté startovní pozice posunout až na místo desáté a figuroval na něm po celá tři úvodní kola. Mezitím se pole začalo drobně trhat a společně s Kubou se zformovala skupinka, v níž kromě Oliveiry, Viňalese, Moncaya a Folgera, byl i druhý český jezdec, Miroslav Popov. S dalším vývojem se však nespokojil Folger a Viňales a oběma se podařilo od svých soupeřů odpoutat. Zbývající ostatní pak spolu bojovali až do úplného finiše a některé souboje se neobešly nejen bez ostrých loktů, ale také bez chyb jednotlivých jezdů, které nakonec měly vliv na konečný výsledek.

Jakub Kornfeil: „Měl jsem opravdu fantastický start a výkon bych hodnotil za „čtyři“…!, ale body J. Štve mne ovšem, že jsem na svém kontě mohl mít těch bodů více. No škoda…, teď už nic. Dost mne štve hlavně to, že jsem prohrál se Španělem Moncayem, protože můžu opravdu s klidným srdcem říct, že na něj jsem měl. Na druhou stranu jsem spokojený hlavně s celou úvodní částí závodu, kde jsem chytil velmi dobrý rytmus a i časy tomu odpovídaly. Ten závod byl z mého pohledu možná více dramatičtější, než bych opravdu předpokládal, protože to byla fakt dost velká bitva, při níž se pořadí velmi často měnilo často a rozhodovaly individuální chyby.

O mém výsledku však rozhodl Mira Popov, který nás oba drobnou jezdeckou chybou odpojil právě od Španěla Moncaya a ztrátu se mi už nepodařilo zlikvidovat. Za ty čtyři body jsem ovšem po celém průběhu víkendu i tak rád, byť na mne Angličan Kent znova 6 bodů získal, ale snad to bude v Aragonu dobré a o tu desítku budeme ne jen bojovat, ale budeme se v ní pohybovat již od úvodního tréninku.“

 


 
 
Fotogalerie:   Cardion AB Grand Prix České Republiky 2011 - Brno - Jakub Kornfeil

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose