www.car.cz
 

Rallye Berounka Revival 2011 se blíží
     20.9.2011 14:11 - tisková zpráva


Rallye Berounka Revival,

O posledním říjnovém víkendu se ve středních Čechách uskuteční zajímavá motoristická událost. Stane se jí již druhý ročník mototuristické akce, kterou pod názvem Rallye Berounka Revival pořádá promotér automobilových závodů Eduard Patera.. Podnik je určen pro bývalé závodníky a automobily do roku výroby 1985. Hlavním smyslem je setkání bývalých závodníků, kteří sice už pověsili závodní volant na hřebík, ale v hrudi jim stále bije závodnické srdce. Zde se mohou setkat se svými dávnými kamarády, při tom zavzpomínají na své závodění a absolvují trasu podle itineráře zpestřenou zvláštními úseky nazvanými Show section na místech mimo veřejné komunikace.

Po loňských zkušenostech lze očekávat, že i letos se mezi zhruba stovkou posádek, které se nakonec postaví na start, objeví mnoho slavných, známých a zajímavých jmen z historie českého a československého automobilového sportu. Příznivcům a znalcům motorsportu jistě netřeba zvlášť představovat posádky jako V. Blahna – L. Hlávka, J. Srnský – J. Syrovátko, Z. Halada – K. Kozák, V. Berger – Z. Petera, P. Šofr – P. Ryšánek a spousta dalších. Vždyť ve startovní listině je prvních zhruba čtyřicet míst vyhrazeno pro majitele titulu mistra republiky v nějaké automobilové disciplíně. Kromě známých závodníků je dalším bonbónkem této akce i kolekce zúčastněných automobilů, tvořící přehlídku vývoje závodní techniky od šedesátých let do poloviny osmdesátých let minulého století. Vedle kompletní palety závodních škodovek s motorem vzadu, od „embéčka“ až po Škodu 130 LR, se na startu objeví vozy z produkce států bývalé RVHP, ale i vozy z tehdejší kapitalistické ciziny. Přihlášeny jsou dva vozy Renault Alpine A 110, Fordy Escort Mk I, Mini Cooper, BMW, Audi, Alfy Romeo, Lancie, ale třeba i Jaguar a další známé a na závodech úspěšné značky.

Program a itinerář zavede účastníky první den na Slánsko. Posádky absolvují dvě Show section na plochodrážním stadionu ve Slaném a dvakrát si zařádí na letišti v Panenském Týnci. Navečer se posádky přesunou do Rakovníka, kde karavana zaparkuje své vozy v tenisovém areálu a přenocuje. V neděli čeká posádky přejezd na Příbramsko. Při průjezdu vojenským újezdem Brdy absolvují zkoušku průměru, která prověří spolupráci řidiče a navigátora, pak dojedou na letiště v Dlouhé Lhotě, kde opět vyzkouší svou rychlost / další SS v okolí se ještě hledá/. Z Dlouhé Louky se posádky vydají do cíle v Radotíně, odkud v sobotu ráno svou pouť odstartovaly.

Akce je primárně určena pro posádky jako společenské setkání spojené s trochou závodění. Pořadatelé už nemohou zajistit divákům servis jako na velkých závodech. I přesto si akce našla příznivce a diváky mezi fanoušky motoristického sportu. Show section jsou přístupné divákům, příležitost prohlédnout si zajímavé automobily a získat autogramy známých závodníků mohou všichni na startu a v cíli v Radotíně a v sobotu večer v tenisovém areálu v Rakovníku. Pořadatelé i jezdci prosí případné diváky, aby se při návštěvě Show section řídili zdravým rozumem a bezpodmínečně respektovali pokyny pořadatelů.

Podrobnější informace a zajímavosti o Rallye Berounka Revival 2011 jsou průběžně zveřejňovány na webových stránkách www.edda.cz/mscrdovrchu.


J. Malík


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose