www.car.cz
 

BR: Necitlivě přidělený čas ukončil Sedláčkovu neporazitelnost
     tisková zpráva


Když Josef Sedláček dojel na Trojáku skupinu pomalu jedoucích vozů, netušil, že vítězná serie, která započala minulý rok v Krumlově je u konce. V cíli mu totiž zůstal čas dosažený na vložce a ovlivněný nemožností pokračovat ostrým tempem dále, takže jeho největší soupeř Tarabus se mu vzdálil natolik, že na pokračování souboje o vítězství ve třídě N2 nebylo ani pomyšlení.
   
Již více než rok patří souboje ve třídě N1600 ke koření každé soutěže. Vrcholem byl rozdíl dvou desetin vteřin o které na minulé Barumce zvítězil Josef Sedláček před Jaromírem Tarabusem. Také letošní Barum rallye slibovala pokračování tohoto souboje a Josef Sedláček s Pavlem Rybnikářem byli připraven opět rozšířit počet soutěží bez porážky. Doposud to bylo devět vyhraných soutěží v řadě a Barum rallye mohla být desátá. Nebyla. Po první etapě přesně podle očekávání okupovala čelo třídy N2 trojice Běhálek, Sedláček a Tarabus, kteří se vešli do pouhých tří vteřin. V sobotu po Slušovicích se jejich rozestup snížil na méně než polovinu, ale od prvního Trojáku začal malinko ujíždět Tarabus.
 
Sedláček po sedmi vložkách ztrácel pořád ještě přijatelných deset vteřin. Pak však přišel druhý Troják a ztráta narostla na propastnou více než půlminutu. Proč? "Na sjezdu z Tesáku jsem dojel Běhálka a viděl jsem, že jede na varovky, tak jsem ho chtěl předjet. On mi však rukou dával znamení, že to nejde a také jsem si všimnul, že i před ním je několik dalších aut. Později jsem se dozvěděl, že se zdrželi u jednoho havarovaného vozu. Po dojezdu do cíle nám zapsali čas, který jsme dosáhli a který byl pochopitelně pomalejší, než kdybychom jeli naplno.
 
Později jsme vznesli písemný dotaz na důvod předělení tohoto času (stejný dostali i všichni, kteří jeli před námi v tom "vláčku") a činovnice pro styk s jezdci nám telefonicky oznámila, že náš dotaz není opodstatněný a že se jím sportovní komisaři ani nezabývali. Co bylo neopodstatněného nejen na našem poškození? Zabývali by se podobným problémem, kdyby se týkal někoho ze špičky? A když ano, proč my za stejné startovné podobné právo nemáme. To nikdo z trati nehlásil, že jede skupina aut a že se asi něco dělo?" Táže se zklamaný jezdec, který poslední etapy jel již jen z povinnosti a bez nasazení, na jaké jsem u něj zvyklí.
 
Ještě jedna věc mu brala chuť do závodění: "Pan Regner se měl vyjádřit v tom smyslu, že tak to na soutěžích chodí. Jednou se prý někomu ubere, jindy zase přidá. Pak se mi ještě doneslo, že pokud v tom budeme ještě vrtat, mohli by nás ještě v neděli vyloučit, tak to snad ani nikdo nemohl myslet vážně a ani se mi tomu nechce věřit," podivil se na závěr vicemistr republiky ve F2 z roku 2002 a vedoucí muž hodnocení skupiny N v letošním MMČR, Josef Sedláček.
 
tisk info
Milan Hauer

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose