www.car.cz
 

Konečný bronz ve sprintech pro Miroslava Jakeše
     24.10.2011 21:29 - tisková zpráva


JST: Mirek Jakeš s bronzem v kapse
 
Až závěrečný podnik ECOSUN MČR ve sprintrally rozluštil tajenku na stupních vítězů. Konečné třetí místo v letošním šampionátu vybojovali Miroslav Jakeš s Petrem Grossem.
 
Nikdo z fanoušků si nemohl přát lepší zakončení letošní sezony sprintů. Nádherné slunečné počasí, náročné tratě v okolí Vsetína a našlapané startovní pole se čtyřmi vozy specifikace WRC. Korunu všemu dával druhý start Václava Pecha s MINI.
 
Junior Sport Talent reprezentovala ve Vsetíně jediná posádka. Již jistý vítěz třídy N pro letošní rok Miroslav Jakeš navigovaný novopečeným šampiónem z „velkého mistráku“ Petrem Grossem. Byť jen teoretická šance, přesto živila možnost, poprat se o mety nejvyšší.
 
To by však báječní muži na létajících strojích, Pavel Valoušek a Roman Odložilík, museli zaváhat, případně doplatit na selhání techniky. Nestalo se. Mnohem reálnější obrysy získal souboj Mirka Jakeše s Honzou Sýkorou o třetí místo v konečném hodnocení.
 
Ten se nesl shodně v duchu trápení s technikou. Situaci s chováním vozu popsal mladý talent z Rožnova pod Radhoštěm takto: Konec dobrý všechno dobré. Na první RZ jsme se trápili hodně. Příčinou se nakonec ukázala závada na voze. Úvodní zkouška byla hodně do kopce, kde se problém projevil nejvíce. Poslední dvě RZ jsme dojeli jen s velkými problémy a jsme rádi, že jsme cíl rally vůbec spatřili.“
 
I přes trápení s technikou měla v cíli důvod k úsměvu posádka JST. Stávkující motor a výlet mimo trať znamenal pro Honzu Sýkoru propad v tabulce a ztrátu reálných šancí na dobrý výsledek. 7. místo Mirka Jakeše v cíli Rally Vsetín stačilo k zisku bronzu v letošním šampionátu jednodenních soutěží.
 
Před sezonou jsme nebyli vůbec schopni odhadnout, jaké výsledky budeme zajíždět. Vše bylo nové. Doufali jsme, že děláme krok kupředu, otázkou zůstávalo jak velký. Nyní se ukázalo, že toto rozhodnutí bylo vynikající, za což hovoří parádní výsledek na konci sezony. Jsme spokojeni,“ zhodnotil Miroslav Jakeš.
 

 
 
Fotogalerie:   Barum rallye 2011 - foto různých týmů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose