www.car.cz
 

Lužické hory také součástí Deutsche Rally Serie 2012 !
     17.11.2011 10:18 - tisková zpráva


V Hrádku nad Nisou se pojede  v roce 2012 německá DRS
 

Skutečně se nejedná o silvestrovský příspěvek! Atraktivní startovní pole mohou očekávat pořadatelé z Autoklubu Hrádek nad Nisou  i diváci při jubilejním 15. ročníku Rally Lužické hory. Populární „Lužičky“ budou totiž vedle Mistrovství České republiky ve sprintrally a šestého ročníku mezinárodního Lužického poháru také součástí Deutsche Rally Serie v níž startuje početná skupina vozů WRC a GT (zde kralují vozy Porsche).

Minulý týden jsme úspěšně jednali v Německu s hlavními organizátory DRS, kteří vyslovili přání, aby se úvodní soutěž tohoto seriálu jela právě u nás v Hrádku,“ konstatuje s potěšením ředitel Jan Krečman a pokračuje: „Byli jsme ubezpečeni, že by do Hrádku mělo dorazit minimálně čtyřicet posádek, mezi nimi i špičkoví piloti i kvalitní vozy. Dokonce máme příslíben start jezdce, který se téměř pravidelně objevuje v soutěžích mistrovství světa. Jeho jméno ale zveřejníme až po předběžném potvrzení jeho účasti. Mohu pouze říci, že dosud v České republice nestartoval.“

Když k tomu připočteme okolo osmdesáti posádek startujících v M ČR ve sprintrally a zhruba další třicítku jedoucí Lužický pohár, zjistíme, proč v příštím roce v Hrádku nebude vypsán Pohár ČR v rally (jeho posádky však mohou startovat v rámci Lužickém poháru) – už tak bude totiž naplněna propustnost trati.

Rally Lužické hory mají rezervovaný termín na 27. – 28. dubna 2012 a z důvodu zařazení do Deutsche Rally Serie bylo nutné prodloužit trať, zejména navýšit kilometry rychlostních zkoušek. Schéma trati je v současnosti hotovo, ale vše podléhá schválení zainteresovaných orgánů. Pojede se podle osvědčeného scénáře – čtyři úseky dvakrát. Přičemž dva úseky se pojedou na Frýdlantsku a dva další v blízkosti Hrádku nad Nisou. Jeden úsek v jeho těsné blízkosti bude využívat několika částí bývalých erzet, ale v dané podobě se dosud nejel.

Druhá rychostní zkouška pak zhruba z poloviny využije již jedoucí se erzetu, k níž přibude neméně atraktivní druhá pasáž, kde se ještě nezávodilo. Celková délka erzet je 85 kilometrů. Nové informace budou postupně zveřejňovány na stránkách www.rallyluzickehory.cz a v dalších tiskových zprávách.

 

 

 
 
Hrádek nad Nisou 15.11. 2011                                            Pavel Vydra
                                                                                      Tiskové středisko RLH

 
 
Fotogalerie:   Rallye Waldviertel 2011, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose