www.car.cz
 

Své narozeniny Václav Pech v Praze oslavil zlatem
     6.12.2011 12:32 - tisková zpráva


Pech absolutně vyhrál Pražský Rallysprint

V sobotu 3. prosince Václav Pech, v den svých 35. narozenin, poosmé zvítězil v populárním XVII. Pražském Rallysprintu. Stal se tak suverénně nejúspěšnějším jezdcem v historii tohoto závodu v hlavním městě a už popáté jej na stupně vítězů doprovodil spolujezdec Mirek Topolánek. Stejně skvělé bylo pražské vítězství i pro značku MINI, která poprvé zvítězila v novodobé historii ve střední a východní Evropě v automobilové soutěži. Celý tým Václava Pecha měl tedy v sobotu co oslavovat. Vítězství to ale nebylo rozhodně snadné.

„Hned na startu první rychlostní zkoušky z Karlíku do Roblína nám praskla přední poloosa a z našeho MINI se stalo dost ,překoňované‘ auto s pohonem pouze zadních kol. Zvlášť na hodně uklouzané rychlostní zkoušce to byl dost problém a ztratili jsme tady po dvou průjezdech 24 vteřin na našeho největšího soupeře, dvojnásobného juniorského mistra světa Švéda Per-Gunnar Anderssona,“ popisuje strasti v úvodu závodu Václav Pech.

Pech už pomalu přestal v obhajobu vítězství doufat, protože taková ztráta se na tak krátké soutěži, kterou Pražský Rallysprint je, stahuje velmi obtížně. „Naši mechanici dali auto v servisní zóně ve Velké Chuchli opět do pořádku a nám se povedlo hned v další rychlostní zkoušce 16 vteřin z náskoku Anderssona smazat. Začal jsem si věřit a do dalších měřených úseků jsme šli úplně naplno. Trať v Chuchli byla hodně těžká a technická, ale pro diváky určitě atraktivní. Sešlo se jich tady obrovské množství a to mě hnalo dopředu,“ říká ke skvělé atmosféře Václav Pech.

Tisíce přihlížejících fanoušků mohly po druhé okruhové rychlostní zkoušce vidět Pecha, Topolánka a MINI už na čele výsledkové listiny, kterou pak až do cíle závodu neopustili. „Jsem šťastný, že se nám podařilo vítězství obhájit. Je to úspěch i pro speciál MINI Cooper 1.6 turbo, se kterým se nám společně podařilo poprvé vyhrát i v tak skvělé konkurenci, která letos v Praze byla,“ radoval se v cíli vítěz Václav Pech.

Celý EuroOil team a vůz MINI John Cooper Works 1,6 turbo nyní před Jänner Rallye v Rakouském Freistadtu, úvodní soutěží Mezinárodního mistrovství České republiky 2012, čeká náročný měsíc příprav. „Pro mě a Petra Uhla bude příprava o to náročnější, že musíme splnit naše předsevzetí zhubnout každý 5 kg, abychom pomohli s výkonem našemu novému vozu,“ říká Václav Pech a zároveň přeje všem fanouškům příjemné Vánoce a vše nejlepší v Novém roce.

„Z celého testovacího programu konce tohoto roku mám radost. Při všech startech jsme získali stupně vítězů a ověřili si, že vůz je konkurenceschopný. V pátek jsem jednal s Grahamem Prew, vedoucím komerčního programu MINI u Prodrive, a potvrdili jsme si, že poté, co další vývoj motorů přechází od BMW k nim, budou se intenzivně věnovat dalšímu vývoji verze s 30mm restriktorem. V březnu by měla být nová homologace vozu a věřím, že přinese, zvláště co se týká motoru, novou výkonovou úroveň. To jsou samé dobré zprávy a společně s týmem věříme, že příští rok budeme naše konkurenty pořádně trápit,“ uvádí Jiří Jirovec, generální ředitel firmy Invelt, největšího prodejce vozů MINI.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose