www.car.cz
 

Loprais po havárii Vrátnému řekl: Tomáši, musíš pokračovat
     11.1.2012 23:46 - tisková zpráva


Aleš Loprais mi po havárii řekl: Tomáši, musíš pokračovat

Jakkoli každý, kdo se odhodlal vyrazit do Rallye Dakar, moc dobře ví, jak je soutěž nebezpečná, vždy, když se něco vážnějšího stane, poznamená to každého. Nováček nejtěžší soutěže světa Tomáš Vrátný není výjimkou.

V deváté etapě Dakaru strašlivě boural jeho velký kamarád Aleš Loprais. Pilot Tatry Jamal právě bojoval o vedení.
S Vrátným měli stejné zázemí. Spolu vyráželi k Dakaru vlakem z Ostravy. Doma spolu trávili spoustu času, spolu jeli loňskou Silk Way Rallye. Právě Aleš dovedl Tomáše k onomu vzrušujícímu světu dálkových rajdů. „Aleš byl ten, který nám řekl, ať jedeme dál. Je to bojovník, i když se dostal do úzkých,“ vypráví před startem dnešní, desáté etapy. Kvůli kamarádově bouračce se mediálním kolegům své stáje neozval jako obvykle, ze závěru dané etapy, ale až teď.

Nebylo myšlenek na telefon. Organizovali jsme sběr Alešovy tatrovky. Jakkoli to byla hrůza, děkujme, že to kluci přežijí bez trvalých následků. Aleš prasklé obratle, Petr Almáši otřes mozku s prasklou lebkou, Michal Ernst sešitá noha. Je to štěstí obrovské, že skončili jen takhle“ říká z chilského Iquikue Tomáš. „Pokračujeme dál, jen jaksi bez nálady. Ale musíme bojovat. Sami i s myšlenkou na kluky.“

Celou noc byl Bonver Dakar Team bez zázemí. Vrátného posádka ho totiž měla společné s týmem Aleše Lopraise. Všichni bez rozdílu vyrazili k místu bouračky. „Velké poděkování patří dalším českým týmům, kteří nám v tuto chvíli pomohli. Jde o Czech Dakar Team a KM Racing. Jakmile jsme skončili s prací, poskytli nám azyl. Zkrátka se o nás postarali,“ děkuje Tomáš. V samotné deváté etapě měla jeho Bonverka – Tatra 815 – technické problémy.

S dobíjením. „V jednu chvíli jsme už stáli s lanem na roztažení… Naštěstí jsme ale vše stihli za světla, i poslední dunu s dvoukilometrovým sjezdem.

Dnešní etapa bude zase moc těžká a dlouhý. Bude to rozbíječka a opět nás čeká také plno dun,“ dodal Tomáš Vrátný.

Podrobnosti a všechny výsledky Rallye Dakar na www.dakar.com
Fotografie a vše o Bonver Dakar Teamu na www.bonverdakarteam.cz  



Media Bonver Dakar Team


 
 
Fotogalerie:   Testy Loprais týmu před Dakarem 2012

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose