www.car.cz
 

Vaclava Pecha s Mini čeká Valašská Rallye
     23.3.2012 11:07 - tisková zpráva


O nadcházejícím víkendu se naplno rozjede česká rallyová sezóna 2012. I když první podnik letošního roku Jänner Rallye se jel takřka před třemi měsíci, pravý kolotoč závodů začne Valašskou Rallye.

Posádka EuroOil-invelt teamu Václav Pech – Petr Uhel je po prvním závodě na druhém místě v českém mistrovství, hned za továrním teamem Škody Motosport, což je pro ně s novým vozem Mini Cooper v letošní velké konkurenci skvělá výchozí pozice.

Jak probíhají pečlivé přípravy na další soutěž popisuje Václav Pech: „Speciál Mini Cooper S2000 1,6T je pro naši posádku i mechaniky stále nové auto, které má před sebou určitě ještě další vývoj. Uskutečnili jsme s ním  několikadenní testování za přítomnosti technika z anglického Prodrive, kde tyto speciály staví.

Během testů jsme vyzkoušeli široké spektrum nastavení motoru, podvozku, geometrií a svornosti diferenciálů. Těmito zkouškami se nám povedlo nastavit Mini tak, aby se mě řídilo ještě lépe a při změnách povrchů nebo počasí jsem věděl, jak „miníka“ přenastavit.“

Valašská Rallye je známá častým střídáním povrchů asfaltů a náročnosti rychlostních zkoušek. „S Petrem nám podobný charakter závodu sedí, je to trochu i o improvizaci a důkladném tréninku. Musíme často měnit styl jízdy a vše mít podrobně popsané v rozpise. Už se těšíme,“  říká Václav Pech, vítěz „Valašky“ z roku 2003 a  2005.

V záloze máme i druhý speciál Mini, který vystavujeme na střeše naší rodinné firmy,“ směje se Václav Pech a dodává: „Stalo se už tradicí, že podle auta s kterým závodíme necháváme dělat na firmu zvětšenou maketu, podle které nás lidé snáze najdou. A tak nyní je na střeše Mini John Cooper Works 1,6T v poměru 1,5 : 1.“

Do soutěže s centrem ve Valašském Meziříčí odstartuje posádka EuroOil-invelt team Pech – Uhel s vozem Mini Cooper s číslem 1 v pátek  v 17,30hod. a na jezdce čeká během dvou dnů celkem 496km. Vítěz projede cílovou rampou v soboru v 17,45hod. na náměstí ve Valašském Meziříčí.

 


Media: Václav Pech
www.facebook.com
www.VaclavPech.cz
www.vaclavpech-fanclub.cz
www.invelt.com

 

EV Communications, Zita Vinšová
Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 21.03.2012


 
 
Fotogalerie:   Pražský Rallysprint 2011

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose