www.car.cz
 

Sezónu zahájil rakouský F3 Cup a Interserie
     18.4.2012 00:39 - Vladimír Rožánek


Sandro Zeller na voze Dallara 305 Mercedes zvítězil v úvodních dvou kláních Austria F3 Cupu, tedy v závodech vozů formule F3, na okruhu Hockenheimring v Německu. Jo Zeller, manager teamu prozradil, že by letos rádi zvítězili v celém seriálu. Úvodní podnik jejich šance na titul potvrdil. Oba závody vyhrál z pole position a dobrým soupeřem mu byl hlavně Rudersdorf na Dallaře 307 z týmu Mac On, který tak získal na úvod sezóny velmi hodnotná dvě druhá místa. Rudesdorf, který loni ještě jezdil v ADAC formel Masters se letos chystá i do velice prestižního ATS formula F3. Třetí místa pak v obou jízdách obsadil Fin Janni Tammi na Dallara 306 Mercedes z týmu Franze Woesse, který se zúčastní prvního závodu zóny střední Evropy v závodech na okruzích, který se bude konat za několik dní v Maďarsku na okruhu Hungaroring. Dallaru má přihlášenou sám majitel týmu Franz Woess.

Loňský favorit Florian Schniztzenbaumer si dopřeje letos oddych a další z velkých favoritů Phillipe Chuard měl na Hockenheimu smůlu s elektronikou, ale jeho Dallara 302 Mercedes předvedla velkou stíhací jízdu v druhém závodu a skrz celé pole se protáhl na pěkné páté místo. Body si z Hockenheimu odváží i Baltensperger, který se tomuto závodnímu odvětví věnuje hodně sezón, ale také Slovák Tomáš Jung, který si přivlastnil dva body ze druhé jízdy. Své lepší výsledky ještě jistě předvede i Christian Zeller, kterému po úvodním podniku patří páté místo v hodnocení Austria F3 Cupu.

V Austria F3 Trophy pro vozy z let 1992-2001 obsadili shodně první místo Roider a Baltensperger.

O vítězství ve formulovém poháru strojů Renault 2.0 si premiérové vítězství v sezóně zapsali do klasifikace Austria formel Renault Cupu dvojice Kurt Böhlen a Thomas Amweg ze Švýcarska. Startoval zde i Marcus Kiisa z Estonska a v kamionových závodech známé jméno René Reinert.

Interserie startovala na Hockenheimu také, ale výsledky tohoto závodu zatím nejsou k dispozici. Devatenáctého května se znovu rozezní motory Austria F3 Cupu na RedBullringu v Rakousku. Dvacet vozů na startu bylo podle promotéra zajímavé pole a zve Vás na další závody této série.

Pořadí Austria F3 Cup po Hockenheimringu:

Sandro Zeller (CH) – Dalalra 305 Mercedes – 40

Andre Rudersdorf (D) – Dallara 307 Mercedes – 30

Janni Tammi (FIN) – Dallara 306 Mercedes – 24

Thomas Warken (D) – Dallara 303 Opel – 20

Christian Zeller (D) – Dallara 308 Mercedes – 14

..

Tomáš Jung (SK) – Dallara 302 Opel – 2

Austria formel Renault Cup:

Thomas Amweg (CH) - formel Renault 2.0 – 35

Kurt Böhlen (CH) – 35

Manuel Amweg – 24

Marcus Kiisa (EST) – 20

Bernd Suckow (D) -16

Vláďa Rožánek

Austria F3 Cup 2012

foto R.Schindler



 
 
Fotogalerie:   FIA Truck Prix Most 2010 objektivem V. Rožánka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose