www.car.cz
 

Interserii za souznění DTM vyhrál Polák Smiechowski
     15.5.2012 00:02 - Vladimír Rožánek


Již druhý letošní závod má za sebou Interserie, která okupuje evropské autodromy již hodně dlouho a po F1 je nejstarší závodní sérií na starém kontinentu. Po rozpačitém začátku při společném závodu na Hockenheimu s Austria F3 Cupem, se série představila po boku DTM na Lausitzringu, kde její prototypová část startovala ve Sports Car Challenge.

Na Hockenhemringu se jel společný závod s Austria F3 Cupem a v Interserii zvítězil Polák Smiechowski s formulí Renault. Druhý dojel Schoe a třetí skončil v první jízdě Kirchdoerffer z Francie na Formel Renault 2009. Druhou jízdu opět vyhrál Polák a na stupně vítězů ho doprovodili ještě Kirchdoerffer a Thomas Domin s další formulí Renault 2.0ltr.

Další dva závody se konaly na Lausitzringu, za asistence DTM a Sports Car Challenge. Účastníci 3. a 4. divize odjeli společný závod se Sports Car Challenge, a po několika letech se série předvedly ve společném klání, což prospělo oběma. Interserie přispěla SCC hned pěti prototypy a Interserie se také předvedla při DTM se sedmnácti vozy na startu. Ve třetí divizi zvítězil Lars Erichson, před Boederem z Holandska, kteří oba startovali na strojích Saker Turbo. V divizi čtvrté se pozlatil Pfeiffer na Ligieru, když Bernd na PRC Opel závod nedokončil a ve druhé jízdě si to vynahradil a Pfeiffera porazil.

Velmi zajímavý start předvedl matador Manfred Kuhn s historickým Reynardem 873 BMW 2.0. Jeho nejvyšší rychlost na topspeed překvapila mnoho jezdců s mladším rodokmenem. Jeho motor BMW ze sebe vydal úctyhodných 235Km/h. Ovšem pořadí kraloval Polák Smiechowski na formuli Renault. Zvítězil před Thomasem Warkenem na Dallara F3 a Berndem Suckowem s Tattusem Renault. Šestý René Reinert s formulí Renault získával zkušenosti pro FIA závody kamionů, které se jely o tomto víkendu v Turecku na okruhu v Instanbulu. Topspeed mnoho nepomohla Kuhnovi, skončil i přes svůj dost pokročilý věk na deváté příčce a předvedl, že ještě nepatří do starého železa a dokáže pojet i mnohem mladší vozy i jezdce. Startovali i Estonci Annus a Kiisa, ovšem bez výraznějšího úspěchu, snad příště. Opravdovou bitvu předvedli hlavně Warken a Warnecke.

Druhý závod vyhrál jezdec Thomas Warken na Dallara Opel F3. Druhé místo patřilo Smiechowskému na Renaultu a bronzový stupínek obsadil Němec Bertsch na dalším voze formule Renault. Kuhn se polepšil a dojel pátý, těsně před Reinertem s Tattusem Renault a dvojicí Dallar F3 Opel v podání Germana s Sylvaina Warneckeho z Francie. Frank Nowak si moc nezajezdil, když během víkendu nedokončil ani jeden ze závodů. Další závod čeká jezdce Interserie na rakouském RedBullRingu již tento víkend, a to už budou moci startovat i silné formule.

Výsledky Interserie Hockenheim:

1. jízda

Smiechowski (PL) – Formel Renault 2009

Scho (D) – Formel Renault 2.0

Kirchdoerffer (FR) – Formel Renault 2009

2. jízda

Smiechowski (PL) – Formel Renault 2009

Kirchdoerffer (FR) – Formel Renault 2009

Domin (D) – Formel Renault 2.0

Výsledky Interserie DTM Lausitzring:

1. jízda

Smiechowski (PL) -Formel Renault 2009

Warken (D) – Dallara Opel F3

Suckow (D) – Formel Renault 2.0

Scho (D) – Formel Renault 2.0

Warnecke (FR) – Dallara Opel F3

Reinert (D) – Formel Renault 2.0

2. jízda

Warken (D) – Dallara Opel F3

Smiechowski (PL) -Formel Renault 2009

Bertsch (D) – Formel Renault 2.0

Suckow (D) – Formel Renault 2.0

Kuhn (D) – Reynard BMW 2.0

Reinert (D) – Formel Renault 2.0


Vláďa Rožánek

Interserie Sprint Challenge 2012


 
 
Fotogalerie:   MMČR D3+D4 v Mostě z foťáku V.Rožánka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose