www.car.cz
 

Turecko se tahačům truckerského týmu MKR povedlo
     18.5.2012 22:45 - tisková zpráva


Stříbro a tři bronzy získal na úvod šampionátu tahačů tým MKR Technology

Istanbul – Čtyři pódia ve čtyřech závodech první zastávky letošního ročníku Mistrovství Evropy závodních tahačů vybojoval severočeský tým MKR Technology. Na okruhu v tureckém Istanbulu získali jeho piloti stříbro a trojici bronzových příček. Na zlato si totiž nenechal sáhnout úřadující šampion Němec Jochen Hahn, který hned na úvod posbíral plný počet bodů.

„Jochen byl připravený výborně a je opravdu hodně silný. Auto mu sedělo na trati, jak přibité a v prvním dnu byl odstup až neskutečný. Na druhý den jsme se už přiblížili, ale pořád to bylo málo. Istanbul byl však velká neznámá. Teď už to bude jiné,“ mrknul šéf týmu MKR Technology Mario Kress.

Závodní tahače na okruh do Turecka zamířily historicky poprvé. Dosud se na něm proháněly vozy Formule 1. Nyní je nahradily závodní tahače, pro něž je trať v Istanbul Parku se svými 5338 metry nejdelší z celého šampionátu a svou polohou se už rozkládá v Asii. „Trať je opravdu velmi zajímavá, stále nahoru a dolů. Pořadatelé navíc vše precizně zajistili, takže bych to shrnul jako povedenou premiéru, i když bych měl samozřejmě větší radost, kdybychom tu dokázali vyhrát,“ podotkl pilot stáje MKR Technology Markus Oestreich.

Istanbul patřil doslova Jochenu Hahnovi. Úřadující mistr Evropy nikomu nedal šanci pomýšlet na zlato. Hned úvodní sobotní závod kopíroval celkové výsledky loňského šampionátu, když zvítězil právě Hahn před Španělem Albacetem. První medaile do Čech putovala díky třetímu Adamu Lackovi. Jak se elitní pětka postavila na start prvního závodu, tak dokázala také dojet do cíle. Kolegové ze severočeské stáje MKR Technology přijeli od třetího místa poskládaní za sebou v pořadí Lacko, Bösiger a Oestreich. „Musím přiznat, že to byl na úvod šampionátu poměrně nudný závod. Hahnovi se s Albacetem podařilo jednoduše hned ujet a mně to po třech kolech začalo trochu klouzat, takže jsem si pozici spíš hlídal,“ popsal úvodní jízdu Adam Lacko.

            Do druhého hendikepového závodu o poloviční body si opět elitní osmička zrcadlově vyměnila svá místa, takže diváci už sledovali atraktivnější souboje. V polovině závodu to vypadalo na zlatý double, který zamíří do české stáje, ale Hahn si opět počínal velmi suverénně a nakonec se dostal před oba vedoucí jezdce týmu MKR Lacka s Oestreichem. Oestreich se v poslední zatáčce dostal do kolize s Albacetem a o bronz přišel. Lacko udržel stříbro a bronz bral právě Albacete. „Jochen jel doslova jak po kolejích. Hlavně předek mu v zatáčkách držel výborně, takže v nich hodně získával. My však můžeme být spokojeni a já obzvlášť, protože dvě pódia na začátek nejsou vůbec špatná,“ shrnul úvodní den Adam Lacko.

            Španěl Albacete byl za sobotní kolizi s Oestreichem v neděli postižen – do prvního hlavního závodu i přes vítězství v rozhodující kvalifikaci „super pole“ odstartoval z třetí příčky a Jochen Hahn z vedoucí, čehož stoprocentně využil a následně vyhrál stylem start-cíl.  Albacete se probojoval ke stříbru a svůj první letošní bronz získal pilot MKR Markus Oestreich, když jeho kolega Adam Lacko dojel hned za ním. Markus Bösiger skončil šestý.

            Jako přes kopírák pak skončil poslední turecký závod, tedy jízda s hendikepem. Ta však byla díky mnoha kolizím divácky nejatraktivnější. I přesto v ní Hahn získal čtvrté prvenství. Nehoda však vyřadila Markuse Bösigera a jedna z kolizí odsunula na konec startovního pole také Adama Lacka. Český jezdec zahájil stíhací jízdu a postupně se probojoval až na šestou příčku. Bronzem tak situaci pro šedo-červené kombinézy týmu MKR zachránil znovu Markus Oestreich.  „Dvě bronzové příčky jsou perfektní. Určitě lepší než nic, ale sám cítím, že jsme mohli být mnohem výš. No, snad to vyjde v Misanu. Tam to bude zase úplně jiný závod,“ shrnul neděli bronzový jezdec MKR Technology Markus Oestreich, který závod dlouho vedl, avšak znovu po střetu s Albacetem se mu sen o zlatu rozplynul.

            Po první víkendu evropského šampionátu závodních tahačů v tureckém Istanbulu se do vedoucí pozice s plným počtem dosud možných bodů dostal díky kvartetu prvenství právě Jochen Hahn. Třináct bodů ztrácí Antonio Albacete. Adam Lacko z MKR Technology je průběžně třetí. Další zastávka je na programu už v nadcházejícím víkendu v italském Misanu.


 
 
Fotogalerie:   MKR na úvod sezóny 2012 v Turecku

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose