www.car.cz
 

Český pilot Adam Lacko v Nogaru snad už prolomil svoji smůlu
     26.6.2012 22:33 - tisková zpráva


Nogaro – Český pilot Adam Lacko v Nogaru snad už prolomil svoji smůlu. Po množství čtvrtých míst vyskočil jezdec týmu MKR Technology ve Francii při čtvrté zastávce evropského šampionátu závodních tahačů na stupně vítězů hned dvakrát. Po sobotním stříbře z hendikepu v neděli přidal senzační třetí příčku v hlavním závodě. Jeho týmový parťák Markus Oestreich pak fantastickou jízdou z posledního místa získal v hendikepu další bronz.

„Pódium jsem potřeboval už jako sůl. Užívám si ho stejně jako kluci v týmu, kteří se na něj nadřeli. Každý slavnostní stupínek všechny nakopne. V Nogaru vládne výborná atmosféra, protože naše auta stále zrychlují. Musím připomenout, že zlato nám letos ještě chybí a všichni po něm hodně toužíme,“ mrknul spokojeně jezdec stáje MKR Technology Adam Lacko.

Radost v Lackově týmu zavládla už po ranní nedělní kvalifikaci, kterou překvapivě vyhrál švýcarský parťák Markus Bösiger. V následujícím „super pole“, které určuje pořadí elitní desítky na startu, už ale Bösiger zajel třetí nejrychlejší pozici. Časům vládl Španěl Albacete a průběžný lídr Němec Hahn, a proto se piloti MKR znovu na startu seřadili od třetího do pátého místa v pořadí Bösiger, Lacko, Oestreich. Pro německého jezdce Markuse Oestreicha však závod po kolizi skončil už v prvním kole. O pódium pak bojovali právě Bösiger s Lackem. „Bösiho, který jel stále přede mnou, ke konci pozlobily brzdy a právě díky tomu jsem se dostal před něj. Markus jel celou dobu výborně, takže mě za něj trochu mrzí, že jsem ho o bronz vlastně připravil,“ přiznal Adam Lacko.
 

Hlavní závod vyhrál stylem start-cíl Albacete, který se v tu chvíli dotáhl v tabulce na vedoucího Jochena Hahna, jež přijel za ním. Lacko slavil zmíněný bronz a kolega Bösiger „brambory“. Další Čech David Vršecký na Buggyře prohrál v těsném souboji o jedenáctou a dvanáctou příčku s Frankie Vojtíškem.

 

Neuvěřitelný vývoj následoval při posledním závodě s hendikepem, na kterém se podepsalo množství kolizí a o finální podobě výsledků rozhodly až penalizace. Neuvěřitelnou jízdu předvedl pilot MKR Technology Markus Oestreich, který se z posledního dvacátého místa dostal až na slavnostní pódium. Senzačně vyhrál Francouz Anthony Janiec, partner Markuse Bösigera v soutěži týmů o pohár konstruktérů. Stříbro patřilo Španělu Mariezcurrenovi a bronz bral právě jezdec ze Židovic Oestreich. Adam Lacko bodoval pátý a sedmý jeho stájový druh Bösiger.

David Vršecký dojel devátý a Frankie Vojtíšek opět jedenáctý. „Byl to hodně divoký závod. Start byl a chaotický a po prvních nehodách nebylo vůbec nic vidět. Ani nevím, jak jsem mohl vyváznout takřka bez šrámů, i když ty přišly později, ale celkově to byl parádní víkend pro celý tým,“ shrnul s úsměvem Adam Lacko. 
 

 V průběžném pořadí udržel jednobodový náskok Jochen Hahn před Albacetem. Pak následuje čtveřice jezdců ze severních Čech – trio z MKR Technology Oestreich, Lacko a Bösiger, který se dostal před Vršeckého na Buggyře. Adam Lacko si navíc pojistil roli české truckracingové jedničky, když v přímém souboji s Vršeckým v Nogaru vyhrál 4:0.

Výsledky - 3. závod: 1. Antonio Albacete (ESP) Equipo Cepsa, 2. Jochen Hahn (GER) Castrol Team Hahn Racing, 3. Adam Lacko (CZE) MKR Technology, 4. Markus Bösiger (SUI) Pneu Bösiger Team 14, 11. Frankie Vojtíšek (CZE) Frankie Oxxo Truck Racing, 12. David Vršecký (CZE) Buggyra, DNF Markus Oestreich (GER) MKR Technology,

4. závod - hendikep: 1. Anthony Janiec (FRA) Pneu Bösiger, 2. Javier Mariezcurrena (ESP) Javier Mariezcurrena, 3. Markus Oestreich (GER), 5. Adam Lacko (CZE), 7. Markus Bösiger (SUI) MKR Technology, 9. David Vršecký (CZE) Buggyra, 11. Frankie Vojtíšek (CZE) Frankie Oxxo Truck Racing.


 
 
Fotogalerie:   Tým Buggyra 2x zlatý v Misanu 2012

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose