www.car.cz
 

Skvělý maďarský víkend na Pannoniaringu pro Matzkeho a Purum Team
     19.6.2012 22:38 - tisková zpráva


Skvělý maďarský víkend pro Purum Racing Team – dvě vítězství
Martin Matzke v týmu Štěpána Ládíka ovládl Sprinty Divize 4 do 3500 ccm

Úmorná práce, ladění řady drobností, bez jejichž vyřešení to stále nebylo ono, mechanici „šroubující“ ve dne v noci… To vše přineslo závodní stáji Purum Racing Team toužený úspěch.

Její pilot Martin Matzke ovládla s netradičním BMW M3 na Pannoniaringu oba Sprinty mistrovské Divize 4 do 3500 ccm.

Maďarské zastavení Mezinárdního mistrovství České republiky bylo také součástí středoevropského šampionátu. O to větší radost v týmu Štěpána Ládíka panuje. „Martinovi patří můj absolutní dík, stejně jako celé stáji,“ říká Štěpán Ládík. „Jsem si jistý, že málokterý jiný závodník by si se soupeři poradil tak, jako náš Martin. Bezvadně využil svých zkušeností z evropských a světových „gétéček“, stejně jako z nabité německé série ADAC GT Masters.“

Ládík tím myslí především Matzkeho způsob, jak se vypořádal s několika vozy Ferrari. „Na rovinkách mu ujížděly, ale Martin je dokázal v technických pasážích překonat. Fantazie,“ míní Ládík.

Závody se jely v tropickém počasí a ve velké divácké kulise. „Trať není vůbec jednoduchá. Je krásná, ale těžká. Hlavně pro hledání ideální stopy a kvůli hrbolatému povrchu v některých zatáčkách,“ podotýká Ládík.

V obou Sprintech vybojovalo BMW o síle 465 koní nejen vítězství ve své třídě, ale také dvě druhá místa v absolutním pořadí Divize 4. Český mezinárodní šampionát pokračuje už o příštím víkendu v polské Poznani a mechanici týmu Purum Racing mají co dělat, aby vše stihli.

„Ve druhém závodě do Martina totiž narazil Slovák Miro Konopka se svým Porsche. Naštěstí jsme mohli pokračovat a zvítězit, ale pravý bok vozu je dost rozbitý, Martin si v autě navíc připadal jako na větrné hůrce – po ráně od soupeře totiž přišel o dveře. Ale vše určitě včas stihneme a v Polsku budeme bojovat s autem jako novým,“ věří Ládík a na rozloučenou dodal, že:

„Jsme moc rádi, že po roce a půl práce s vývojem auta přišel úspěch. Moc proto děkujeme partnerům za podporu a trpělivost.“

 

Purum Racing Sport Media


 
 
Fotogalerie:   Martin Matzke na Zandwoortu 2012

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose