www.car.cz
 

Tom Sykes ovládl kvalifikaci na zítřejší závody WSBK
     22.7.2012 06:39 - Jirka Navrkal


Z nejlepší startovní pozice do obou nedělních závodních jízd odstaruje z nejlepší starovní pozice prozatimní suverén víkendu Tom Sykes na Kawasaki. Jakub Smrž ze třetí řady.

Kvalifikační trénink třídy superbike. V něm zajel nejrychlejší kolo časem 1:59,443 min. Angličan Tom Sykes na Kawasaki ZX-10R, který tímto výkonem překonal nejlepší čas z předcházejícího dne Davida Giuglianiho. Ten dosáhl tentokrát třetího času, mezi ně se vklínil Španěl Carlos Checa na Ducati 1098R. Kuba Smrž byl pátý, zlepšil se proti pátečnímu výkonu Max Biaggi (Aprillia RSV4 Factory), který skončil na šestém místě za Smržem, zatím co v pátek byl klasifikován až čtrnáctý.

Odpolední část byla zahájena zcela určitě vrcholem celého dne. Tím byl superpole, který rozhoduje o postavení na startu prvního nedělního závodu. Do něho se probojovalo šestnáct nejrychlejších jezdců z kvalifikačních tréninků. V superpole 1 došlo k prvnímu velkému překvapení, když vedoucí jezdec letošního seriálu Max Biaggi dosáhl až čtrnáctého času a byl vyřazen z dalšího boje. Drama nastalo hned v úvodu druhého superpole. Do té doby nejrychlejšímu jezdci, Davidu Giuglianovi praskla na jeho Ducati hadička a začala unikat brzdová kapalina. Na to doplatil nejdříve pádem náš Smrž, po něm upadl Španěl David Salom a nejtěžší pád měl Ital Ayrton Badovini. Viník Giugliani upadl o zatáčku dále při nájezdu pod tribunu D. Ihned byla vyvěšena červená vlajka, znamenající přerušení superpole. Pro pořadatele to znamenalo začít uklízet potřísněnou trať, mechanici se museli  snažit urychleně opravit stroje. Když už se jezdci připravovali vyrazit na trať, začalo drobně pršet a vedení závodu muselo poprvé v historii vyhlásit Wet - superpole, což značilo pro jezdce, že budou absolvovat jednu 20 minutovou jízdu. Králem se stal Tom Sykes, který dosáhl nejrychlejšího času 1:58,010 min., což je nový rekord brněnské tratě dosažený v superpole, který dosud držel Cal Crutchlow z roku 2010, jenž byl 1:58,018 min. Kuba Smrž bojující s nedoléčeným zraněním a také pádem dosáhl času 1:59,871 min. a to znamenalo v konečném účtování desáté místo a třetí řadu na startu.

Pro www.car.cz Jaromír Navrkal

foto : Jiří Navrkal


 
 
Fotogalerie:   WSBK - Brno 2012 - sobota od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose