www.car.cz
 

Z českých jezdců nejlepší Ondra Ježek. Kawasaki Intermoto Step slaví vítězství v Supersportech.
     23.7.2012 21:15 - Jirka Navrkal


V průběhu víkendového programu Mistrovství světa surbike dali o osobě řádně věděl i čeští jezdci, ale i české týmy v jednotlivých závodních třídách

Zmoklé a chladné počasí přivítalo v nedělním ránu všechny jezdce a diváky. Z důvodu sobotní havárie a přerušení druhé části superpole, byl posunut program a tak se nedostalo na jezdce poháru Copa dei due paesi a tak začali nedělní program warm upem. K němu nastoupilo pouhých devět jezdců z celkového počtu dvaceti jedna. Nejlepší čas na mokré trati zajel Rus Maxim Averkin na Kawasaki. Z našich jezdců byl druhý Tomáš Vavrouš na Yamaze, čtvrtý byl Viktor Dusek na stejném stroji. Patrik Vostárek a Michal Prášek ve warm-upu nestartovali.

Po té nastoupili k warm-upu jezdci startující ve třídě superstock 1000. První byl Ital Eddi La Mara na Ducati, druhé a třetí místo patřilo našim jezdcům v pořadí druhý Ondřej Ježek a třetí Jan Halbich. Slovák Svitok zajel dvacátý první čas.

Jako poslední se vydali na deštěm zkrápěnou trať v cyklu warm-upu jezdci třídy supersport. Z jednatřiceti jezdců si nejlépe vedl Angličan Sam Lowes na Hondě. Druhý byl Rus Vladimír Leonov na Yamaze a třetí Luca Marconi také na Yamaze. Z týmu  Kawasaki Intermoto Step jel pouze Romain Lanusse, který skončil na devatenáctém místě.

Prvním nedělním závodem byly litrové stocky. Závod se od startu do cíle odehrál za deště. Dvanácti kolovému závodu vévodil od prvního do posledního kola Australan Bryan Staring na Kawasaki ZX-10R. Po startu se dostal na druhé místo Francouz Sylvain Barrier, který se ve třetím kole propadl na šesté místo a v následujícím kole ukončil své závodění pádem na Stadionu. Na druhé místo se tak dostal od druhého kola Eddie La Marra a tak také projel cílem. Dvacet bodů za toto umístění ho vyneslo do čela průběžného pořadí, když nasbíral 94 bodů a dostal se před Barriera. Třetí místo patřilo Jeremy Guarnonimu z Francie. Ondra Ježek získal 15 bodů za osmé místo, Jan Halbich skončil dvanáctý a připsal si první čtyři mistrovské body. Slovák Tomáš Svitok, který je pravidelným účastníkem tohoto seriálu nezískal žádné body, protože dojel až na jednadvacátém místě.

Téměř 40 tisícům diváků (za všechny tři dny bylo více jak 63 tisíc diváků) se po té představili v dramatickém závodě jezdci třídy supersport. Závod byl v samém zárodku přerušen po havárii Andrey Antonelliho na Yamaze. Restart závodu nejlépe zvládl jezdec českého týmu Kawasaki Intermoto Step, Francouz Foret, za něj se zařadil nejrychlejší z tréninku a vedoucí jezdec průběžného pořadí, Turek Sofuoglu a třetí pak byl Parkes z Austrálie. Toto pořadí zůstalo až do cíle, předčasně ukončeného závodu po třinácti kolech. Důvodem byla havárie na stadionu Jihoafričana Ronana Quarmby, který nakonec byl klasifikován na šestém místě. Druhý jezdec českého týmu Kawasaki Intermoto Step Romain Lanusse dojel na jedenáctém místě. Zdravotní stav obou havarovaných jezdců je i přes transport helikoptérou Quarmbyho do nemocnice jsou bez problémů..

V závěru odpoledne  došlo i na dva pohárové závody. Jako první se postavili na start devítikolového závodu jezdci třídy Coppa dei Due Paesi – Pohár dvou zemí. Do čela závodu se dostal ihned po startu pozdější vítěz, Ital Denis Sachetti na Kawasaki. Své vedení musel ve druhém a třetím kole přenechat našemu Vostárkovi, ale ten po probémech se propadl až do druhé poloviny startovního pole a do cíle dojel na desátém místě. Tomáš Vavrouš odstoupil ze závodu po druhém kole a tak šachovnicový praporek viděl havlíčkobrodský Michal Prášek, který dojel na pátém místě a hned za ním pak skončil Viktor Dušek, oba startovali na strojích Yamaha.

Pro www.car.cz - Jaromír Navrkal

foto : Jiří Navrkal


 
 
Fotogalerie:   WSBK 2012 - Brno - Ondra Ježek od Jirky Navrkala

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose