www.car.cz
 

Pořadatelé Dakaru 2005 už nyní hlásí plný stav motocyklistů
     Pavel Jelínek


Nikdy v historii Dakaru se nestalo, aby pořadatelé museli odmítat další soutěžící. Jestliže 1. července bylo zahájeno přijímání přihlášek do 27. ročníku soutěže, už ke konci léta museli pořadatel odpískat další příjem přihlášek u motocyklistů! Dodejme, že aut ani kamiónů se to zatím netýká.

Pořadatelská A.S.O. už zkrátka narazila na limit daný vlastními logistickými možnostmi, a ty čitají zhruba 200 strojů do kategorie motocyklů a quadů. "Zhodnotili jsme, zda ještě některé další soutěžící zvládneme, zařídili některé věci v logistice a objednali další lékařskou helikoptéru, a nakonec jsme přijali dalších 30 přihlášek, ale to už je skutěčně konečný stav a dál jít už nemůžeme, takže už padesátka soutěžícíh byla bohužel odmítnuta," řekl k problému ředitel soutěže Etienne Lavigne.

Ke konci léta bylo přihlášeno i 90 osobních aut a 37 kamiónů. Dodejme, že počet kamiónů v soutěži loni narostl na 63.

Známo je pár dalších informací k začátku soutěže: start bude 1. ledna na Place de Espaňa v Barceloně, následovat bude prolog, který se bude počítat do celkévého pořadí a přejezd na jih do Granady, kde bude další rychlostní zkouška. Druhý den ráno bude následovat třetí test a cesta na trajekt pro rychlé přelodění do Maroka. Celkově by soutěž měla být kratší než loňský ročník.

Jiří Vintr, www.car.cz

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose