www.car.cz
 

Premiéra nového autokaru Scania Irizar Century
     tisková zpráva


 
Autobusy a autokary Scania na veletrhu IAA
 
Praha, 7. září 2004Švédský výrobce Scania nadále posiluje svou úspěšnou strategii pro autobusy a autokary. Na veletrhu IAA Nutzfahrzeuge 2004 v Hannoveru Scania, společně se španělským výrobcem nástaveb, firmou Irizar, představuje další novinku své produktové řady - nový dálkový autobus Scania Irizar Century.
 
Od svého uvedení na trh v roce 1990 se model Century stal, díky 15 000 vozům prodaným společností Irizar po celém světě, pravděpodobně nejúspěšnějším vozidlem ve své kategorii. Scania Irizar Century spojuje vlastnosti podvozku Scania K, známého svou dlouhodobou spolehlivostí, nízkou spotřebou a snadnou ovladatelností, s  přednostmi nástaveb Century. Ty se vyznačují vysokou úrovní komfortu a vybavenosti, elegantním designem exteriéru i interiéru, velkým objemem zavazadlového prostoru a vysokou úrovní bezpečnosti.
 
Při vývoji nového autobusu Scania Irizar Century byl kladen důraz na další vylepšení celkové hospodárnosti, bezpečnosti a komfortu.
 
·        Hospodárnost
Nový aerodynamický design zaujme na první pohled. Způsobila ho změna tvaru přední i zadní části. Komponenty a díly nového Century jsou lisovány v železných formách, aby byla zaručena opakovatelnost dílů pro snadnou opravu a údržbu.
 
·        Bezpečnost
Nové soustavy světlometů a osvětlení nabízí lepší viditelnost, přístupnost a tím i snazší údržbu. Větší bezpečí řidiči poskytuje tužší čelní část. Ke zlepšení bezpečnosti jízdy přispívá také lepší výhled díky novým, úzkým A-sloupkům na místě řidiče, logičtěji a snáze dosažitelné ovládací prvky i nová prohnutá přístrojová deska.
 
·        Komfort
Široké schůdky nabízejí lepší přístup cestujícím do prostornějšího a pohodlnějšího interiéru. Obslužný panel má pro každého cestujícího čtecí lampičku, individuálně nastavitelné ventilátory a jasně osvětlená čísla sedadel.
 
Autobus Scania Irizar Century je vybaven plně automatickým ventilačním systémem, který zahrnuje klimatizaci, na střeše umístěné topení a radiátory v úrovni podlahy. Výkonnost klimatizačního systému byla zvýšena o přibližně 20 % a lze ji ještě rozšířit přídavným konvektorovým systémem.
 
Optimismus do budoucna
Rok 2003 předznamenal rekordní rok s celosvětovým prodejem 4 910 vozidel (3 774 v roce 2002), což je zatím nejvyšší počet prodaných autobusů a autokarů. Jen v západní Evropě stouply prodeje z 1 618 vozidel v roce 2002 na 2 345 v roce 2003. Ve střední a východní Evropě se prodeje od roku 2002 do roku 2003 takřka zdvojnásobily. Scania je dnes čtvrtým největším výrobcem autobusů a dálkových autobusů na světě.
 
Scania Czech Republic s.r.o.                                     Mmd Public Relations Czech Republic
Martina Jirásková                                                     Radka Strachotová

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose