www.car.cz
 

Citroën C4 WRC : kola se už roztáčejí. Novinka pro svět
     tisková zpráva


  WRC (Mistrovství světa v Rallye)

PAŘÍŽ, 8.9.2004 - Ve světové premiéře byl na 74. Ženevském autosalonu představen koncept vozu C4 Citroën Sport, společnost Automobiles Citroën tak stále dokazuje své ambice na sportovním poli. Díky svým elegantním a dynamickým tvarům, koncept C4 Citroën Sport napověděl, jak by mohl vypadat nástupce úspěšné Xsary WRC.
 
Xsara, se svými šesti vítězstvími v celkem jedenácti již odjetých podnicích letošního MS v Rallye, je na čele v šampionátu značek 2004. Sébastien Loeb vede v hodnocení pilotů a Carlos Sainz je ve stejném hodnocení zatím na čtvrtém místě. To je dokladem, že ve Versailles-Satory se bez přestání pracuje, tak abychom ještě dále posílili naši pozici mistra světa z roku 2003.
 
A zároveň Citroën Sport aktivně připravuje další budoucnost. Tým nezahálí a svou kreativitu upírá sportovním směrem, na bázi kupé C4 a současně pravidel WRC se pracuje na novém soutěžním voze. Po měsících tvrdé práce, kterou se podařilo dokončit v předpokládaném čase, nastal dlouho očekávaný okamžik : montáž je hotova a C4 WRC tak zakusila začátkem září první kontakt se zkušební dráhou na polygonu u našich sportovních ateliérů ve Versailles-Satory.
 
C4 WRC má před sebou ještě dalekou cestu dalšího vývoje, ale první soutěžní tratě by měla otestovat již koncem příští sezóny, tak aby mohla plně nahradit Xsaru WRC v MS v Rallye v sezóně 2006.
 
Hlavní technické charakteristiky C4 WRC
Motor
Přeplňovaný motor s kompresí na bázi sériového motoru 1,8i 16V  (XU7JP4)
Uložení : vpředu napříč s náklonem 25 ° dozadu
Počet válců : 4 v řadě
Hliníkový blok motoru
Zdvihový objem (cm3) : 1998
Maximální výkon (k, při ot.za min.) : 315 k při 5 500 ot./min.
Maximální točivý moment (mkg/ot./min) : 58 mkg při 2750 ot./min.
 
Podvozek
Délka :                                   4275 mm
Šířka :                                    1800 mm
Rozvor :                                 2608 mm  
Rozchod kol vpředu :           1600 mm       
Rozchod kol vzadu :             1600 mm
 
 
 
Citroën je součástí francouzské skupiny PSA Peugeot Citroën.
 
tisk info Citroen
 
Ing. Martina Bedrnová

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose