www.car.cz
 

Spanilá jízda tahačů omezí dopravu v centru Hradce Králové
     tisková zpráva


HRADEC KRÁLOVÉ – S dopravními problémy musí počítat řidiči, kteří budou v sobotu 11. září po 11. hodině projíždět Hradcem Králové. Tzv. „spanilou jízdu“ totiž východočeskou metropolí pojedou účastníci setkání řidičů a majitelů nákladních automobilů Czech Truckfest 2004, které o víkendu hostí královéhradecké letiště.
 
Organizátoři přitom počítají, že letos na akci přijede kolem čtyř stovek automobilů. Kolona automobilů pojede od letiště v Hradci Králové po malém okruhu až na Hradubickou ulici a dále po okruhu zpět na letiště. „Prosíme všechny řidiče o shovívavost. Ve spolupráci s policií bude kolona na nejfrekventovanějších místech přerušována, aby křižující automobily mohly projet. I tak raději před 13. hodinou s bezproblémovým průjezdem Hradce nepočítejte,“ vzkázal řidičům mluvčí Truckfestu Bohumil Roub.
 
Czech Truckfest je největší akcí svého druhu ve střední a východní Evropě a účastní se ho pravidelně závodní speciály. Letos pro řidiče nachystal například jízdu zručnosti nebo sprinty na 220 metrů, pro diváky je připraven doprovodný program v podobě soutěží, jako je například hod heverem nebo oplachtování vozidla, nechybí ani exhibice kaskadérů, na akci vůbec poprvé v tuzemsku vystoupí americký truck s raketovými motory. Právě na tahače americké provenience se letos pořadatelé zaměřili především, mimo jiné přijede skupina fanoušků těchto korábů silnic z Německa se svými kamióny, účast potvrdili i tuzemští majitelé.
 
Brány areálu královéhradeckého letiště se v sobotu i v neděli otevírají pro návštěvníky z řad veřejnosti v 9 hodin, na sobotní večer je připraven kromě „večerního reje“, tedy soutěže o nejlépe osvětlený truck a představení vozidel za šera, rovněž vystoupení hudebních skupin Eagles and Horses a Teplá buchta.
 
Detailně trasu spanilé jízdy komentuje hlavní pořadatel Vladimír Pohl: „Hradec Králové – letiště hlavní brána, doleva směrem k SSŽ Pouchovskou ulicí kolem dopravního podniku Buzuluckou ulicí se najíždí na okruh doprava směrem k Mc Donald´s, jede se na most přes Labe a doleva Resslovou ulicí a stále rovně Střeleckou ulicí po okruhu (kde normálně nesmí kamióny) kolem kulturního domu Střelnice na Hradubickou (Rašínovu) ulici, tedy na světelné směr Pardubice až na přejezd u Makra, tam se jízda otočí a pokračuje zpět kolem  nemocnice ulicí Sokolská, přes brněnský kruhový objezd na Gočárův okruh okolo lízátek přes ulici Okružní a doprava na Buzuluckou ulici a zpět na letiště.“
 
 
tisk info
Oficiální stránky : www.truckfest.cz
 
Pro CTM, s. r. o., připravil Bohumil Roub
foto : archiv pořadatelů

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose