www.car.cz
 

Výrobní rekord automobilky Volkswagen - 23 milionů Golfů
     tisková zpráva


Z výrobní linky sjelo už 23 milionů vozů Volkswagen Golf

Praha 9. září 2004 - Na samém konci prázdnin, přesně v pátek 27. srpna, se v mateřském závodě automobilky Volkswagen ve Wolfsburgu slavilo: Jasně červený Golf Comfortline, poháněný motorem 1.6 FSI/85 kW, totiž právě toho dne završil počet dosud vyrobených modelů Golf na rovných 23 milionů a Golf tedy upevnil svoji pozici prodejně nejúspěšnějšího automobilu světa! Volkswagen Golf je zároveň nejpopulárnějším vozem Evropy - během prvního pololetí tohoto roku se tento model v západní Evropě opět vyšplhal na první příčku v počtu registrací nových vozů.

Modely Golf se v současné době vyrábějí v několika závodech automobilky Volkswagen: Vedle mateřského Wolfsburgu jsou to provozy v německém Moselu, belgickém Bruselu, v Bratislavě na Slovensku, v Sarajevu (Bosna a Hercegovina), v jihoafrickém Uitenhage, v Changchunu v Číně a v brazilské Curitibě.

První kapitolu své veleúspěšné historie Golf napsal v roce 1974. V roce 2002 počet vyrobených Golfů překonal dosud platný rekord modelu Volkswagen Brouk. Výroba Golfů páté generace se rozjela v říjnu roku 2003.

Volkswagen, největší evropský producent automobilů, vloni dodal na trhy celého světa celkem 672 tisíc Golfů, během prvních šesti měsíců tohoto roku to bylo 355 tisíc vozů Volkswagen Golf. Nejdůležitějšími evropskými trhy modelu Golf jsou Německo, Velká Británie, Francie a Itálie, z mimoevropských odbytišť patří k těm nejdůležitějším USA, Japonsko a Jižní Afrika. Také v
České republice se Golf vyšplhal na nejvyšší příčky prodejních statistik ve svém segmentu, když se letos do konce srpna prodalo už 2428 vozů, z toho 148 Golfů Variant.

 

Jan Klima
tiskovy mluvci
Import Volkswagen Group
AC&C Public Relations, s.r.o.
http://www.volkswagen.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose