www.car.cz
 

Ecce Homo Historic Šternberk 2004 je tady
     tisková zpráva


Po červnovém závodě Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu pořádá AMK Ecce Homo Šternberk o tomto víkendu mezinárodní soutěž pro majitele vozidel dřívějšího data výroby – Ecce Homo Historic. Celá soutěž se skládá ze tří částí, z nichž jako první odstartuje v pátek ráno tradiční dvouetapová Rallye Ecce Homo. Se svými sto kilometry provede účastníky malebnými městečky střední a severní Moravy, mezi kterými nechybí krátce po poledni Úsov, dále pak Loštice, Litovel a nakonec cíl zpět ve Šternberku.
 
V průběhu rallye nejde v žádném případě o rychlost, protože se jede za běžného silničního provozu, ale hlavním úkolem je správně vyřešit veškeré úkoly na trati a bez chyb vypracovat historický test. Víkendový program pak zahájí tradiční výstava všech zúčastněných vozidel v centru Šternberka a hned odpoledne se celé startovní pole přichystá k tréninku na jízdy pravidelnosti do vrchu. Úkolem jezdců je absolvovat 4800 metrů na legendární trati Ecce Homo ve dvou jízdách s co nejmenším rozdílem časů, a to bez použití vlastní časomíry.
 
vaněk
 
A že se v nedělním závodě bojuje o skutečné zlomky vteřin dokazují i výsledky z loňského roku, kdy vítězové v kategorii automobilů i motocyklů dosáhli diference pouhé jedné setiny sekundy! V letošním roce se na start postaví přibližně 90 automobilů a 75 motocyklů, počínaje nejstarším vozem American La France 12 z roku 1914, přes velké množství našich i zahraničních veteránů z poloviny dvacátého století, až po velmi rychlé závodní speciály z počátku osmdesátých let.
 
 
Pátek 10. září:
 
09.30 hod.                   Start do první etapy – rallye
14.00 hod.                   Start do druhé etapy – rallye
do 17.30 hod.              Cíl druhé etapy – rallye
 
Každá etapa rallye měří cca 45 km. Cílem 1. a startem 2. etapy je město Úsov, kde soutěžící poobědvají a předvedou divákům své stroje. Předpoklad cca 30 jezdců (25 auto, 5 moto).
 
Sobota 11. září:
 
08.00 hod – 12.00 hod     Výstava historických vozidel na Radniční ulici s diváckým hlasováním o nejhezčí motocykl a automobil.
13.00 hod. – 17.00 hod           Trénink jízdy pravidelnosti – 2 jízdy (cca 90 aut., 75 mot.)
19.00 hod                               Moravský večer s vyhlášením vítězů rallye a anket (není pro veřejnost)
 
Neděle 12. září:
 
09.30 hod                               Slavnostní zahájení v prostoru startu
10.00 hod – 12.00 hod.           První soutěžní jízda pravidelnosti (cca 90 aut., 75 mot.)
13.00 hod – 15.00 hod            Druhá soutěžní jízda pravidelnosti (cca 90 aut., 75 mot.)
16.00 hod                              Slavnostní vyhlášení vítězů soutěže jízdy pravidelnosti v prostoru startu
 
 
Ondřej Koubek
 
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose