www.car.cz
 

Nahlédnutí do historie DTM
     tisková zpráva


Historie

První ročník šampionátu DTM, ačkoliv oficiální název tehdy zněl Deutsche Produktionswagen Meisterschaft, se konal v roce 1984. Startovní pole bylo velmi rozmanité, častokrát šlo o bitvu Davida s Goliášem. Vždyť proti sobě stály například vozy Chevrolet Camaro, BMW 325i, Alfa Romeo GT6, Ford Mustang a Volvo 240 Turbo.

Palmu vítězství si nakonec odnesl Volker Strycek s BMW635 CSi. O rok později již šampionát začal lákat velká jména, asi nejznámějším jezdcem byl Klaus Ludwig. V dalších letech zažil šampionát obrovský boom a v roce 1988 dostal svůj proslulý název Deutsche Tourenwagen Meisterschaft. Ve startovním poli se v letech 1990 a 1991 třikrát objevil i jeden v té době neznámý mladík, jehož jméno dnes zná celý svět – nebyl to nikdo jiný, než šestinásobný šampion formule 1 Michael Schumacher. Po létech expanze, kdy se část závodů jezdila mimo Německo v rámci šampionátu ITC, přišla krize.

Rok 1995 byl posledním rokem DTM, o rok později se jel pouze šampionát ITC, nicméně ani účast jezdců jako Juan Pablo Montoya, Ricardo Zonta, Christian Fittipaldi či Tony Kanaan ho nezachránila. Náklady byly stále vyšší a počet startujících týmů klesal.

O čtyři roky později však myšlenka závodů cestovních vozů v Německu ožívá a začíná druhá éra DTM, plný název zní Deutsche Tourenwagen Masters. Za znovuzrozením šampionátu stojí automobilky Mercedes, Audi a Opel. Dramatické a vyrovnané závody si brzo získávají srdce fanoušků a popularita letí prudce vzhůru. Nabité tribuny na okruzích i čísla televizních stanic jsou nejlepším důkazem.

TV

Všechny závody živě přenáší TV Galaxie. Německá TV ARD/ZDF přenáší jak závod tak i trénink.

Vstupenky

Předprodej vstupenek na závod v Brně probíhá v síti TicketPro (www.ticketpro.cz).

tisk info BPA

PS: JIŽ za týden se pojede po mnoho letech na Masarykově okruhu v Brně.

 Téměř veškeré info  k závodu DTM najdete na našich stránkách v sekci  okruhy a DTM.
Soutěž o vstupenky na DTM v Brně : Uzávěrka soutěže je v úterý 14. září !!!!
 

Oficiální stránky DTM  s kompletními výsledky, informacemi i v češtině a s fotogalerií: www.dtm.de

Oficiální informace též na: www.bpa.cz nebo www.jarek-janis.cz


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose