www.car.cz
 

Vyškov: Pech s Uhlem vyhráli předposlední sprintrallye sezóny
     Pavel Jelínek


Václav Pech se spolujezdcem Petrem Uhlem na voze Ford Focus WRC dnes zvítězili v Böttcher rallye ve Vyškově, předposledním šestým závodě letošního mistrovství České republiky v jednodeních  sprintrallye.

Od druhého je dělilo pouze 8,7 sekundy, přičemž  stříbrný dojel Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem na Peugeotu 206 WRC, kteří si ale těsně udrželi vedení v průběžné klasifikaci.

O výsledku po projetí osmi erzet, z nichž ta poslední ( RZ 4 a 8) byla na poslední  chvíli  zkrácena  o  závěrečnou  lesní pasáž  a asi o pět km, rozhodla o konečné výsledku až úplně poslední rychlostní zkouška.  "O prvenství jsme museli bojovat až do posledních metrů, neboť jsme měli pouze minimální náskok. V průběhu soutěže jsme neměli žádné problémy, vůz pracoval zcela spolehlivě. Soutěže ve sprintu se mi líbí čím dál více a možnost bojovat o titul rozhodně nepustíme z rukou," uvedl na cílové rampě vítězný Pech, který vyhrál pět  z osmi rychlostních zkoušek. Dvě  erzety vyhrál stříbrný  Štěpán Vojtěch a jednou byl nejrychlejší Jiří Volf se Škodou Octavia WRC, který jel v barvách pořádajícího klubu i  generálního sponzora a který se skvělým závěrem v poslední rychlostní zkoušce vyhoupl na třetí místo v celkové klasifikaci před Tomáše Vojtěcha s dalším Peugeotem 206 WRC.  V cíli je  dělilo  půl sekundy !!

Smůlu měl naopak v závěru David Komárek s áčkovým lancerem, který musel odstoupil v šesté rychlostní zkoušce kvůli poruše diferenciálu. Do té doby byl ovšem na dohled vozů WRC na pátém místě a o stejnou pozici i po  tomto  závodě  přišel v celkovém pořadí sprintů.

Poprvé ve sprintech odjel letos poražen Josef Peták,  kterého překonal Viktor Wagner s nissanem. Ve skupině PV zvítězil Petr Poulík se Zuzanou Chvojkovou.


Absolutní pořadí Vyškov 2004:

 1. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) 35:55,8, 2. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC) -8,7, 3. Volf, Latif (Škoda Octavia WRC) -1:14,1, 4. T. Vojtěch, Palivec (Peugeot 206 WRC) -1:14,6, 5. Otto, Ottová (Toyota Celica GT) -2:37,3, 6. Wagner, Tichý (Nissan Almera) -3:20,9, 7. Peták, Joska (Peugeot 306 Maxi) -3:29,7, 8. Chvojka, Volf (Ford Escort Cosworth) -3:38,2.

Průběžné pořadí mistrovství ČR před posledním závodem: 1. Š. Vojtěch 141, 2. Pech 139, 3. T. Vojtěch 116, 4. Volf 53, 5. Otto 52.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose