www.car.cz
 

Na hradecký Czech Truckfest přijely čtyři stovky kamiónů
     tisková zpráva


HRADEC KRÁLOVÉ – Na čtyři stovky trucků přijely hned první den na letošní setkání řidičů a majitelů nákladních automobilů Czech Truckfest, které tento víkend hostí královéhradecké letiště. Ve srovnání s rokem předchozím je to navýšení o zhruba sto automobilů, další kamióny navíc podle informací pořadatelů míří na východ Čech a mají přijet během noci ze soboty na neděli. „I když přesné počty ještě nejsou známy, už teď je zřejmé, že překonáme i návštěvnický rekord, když loni bylo na Truckfestu zhruba 12 tisíc lidí,“ uvedl mluvčí akce Bohumil Roub.
 
Czech Truckfest při svém sobotním programu předvedl hned ve svém dopoledním úvodu především obyvatelům Hradce Králové svou „spanilou jízdu“, když několikakilometrová kolona nákladních vozů včetně závodních tahačů a trucků americké provenience proudila městem. Na bývalém vojenském letišti se pak odehrály kvalifikační jízdy ve sprintu na 220 metrů, při kterých nejlepší vozy sériové výroby byly schopny trať projet pod 14 sekund. V sobotním odpoledni rovněž proběhly kvalifikační boje na finále jízdy zručnosti.
 
V doprovodném programu měli pořadatelé pro diváky připraveny soutěže s věcnými cenami, velkého zájmu se dočkal především malování dětí v klání o nejhezčí obrázek trucku, dospělí zase házeli heverem nebo na čas oplachtovávali návěs. Lahůdkou sobotního programu pak byl večerní rej osvětlených trucků na ploše letiště, které se stalo tradičně ozdobou akce. Největší atrakcí ale bylo bezesporu vystoupení holandského truckera Petera Verhoyena s jeho Jet truck show. „Velmi extravagantní Evropan totiž svou image postupuje divokému západu, sám vypadá jak rodilý Indián a tak vypadá i jeho truck značky Peterbilt. Nejenže má na sobě jednu tunu chromu, ale přimontovává k němu ještě tři raketové motory, které pak předvádějí jedinečnou ohňostrojnou show,“ přiblížil atmosféru mluvčí Bohumil Roub.
 
Program akce pokračuje i v neděli, a to finálovými jízdami sprintu a zručnosti, očekává se příjezd závodních trucků značky Buggyra, vystoupí rovněž kaskadéři a chybět nebudou ani soutěže pro diváky.
 
Program akce:
 
neděle 12. 9.
9.00 otevření areálu pro diváky
10.00 finále sprintu na 220 metrů (50 nejrychlejších)
11.00 finále jízdy zručnosti (50 nejrychlejších)
12.00 vyhlášení nejhezčích trucků - 5 kategorií
13.00 prezentace vystavujících značek
14.00 Stunt Riding Show - vystoupení kaskadérů ukázky trucktrialu
15.00 jízdy závodních tahačů - Buggyra, Tatra, Renault
15.30 JET TRUCK SHOW, Peter Verhoeyen (NL)
 
Background - Letos akci pořadatelé posunuli o týden dříve, tedy na termín 11. až 12. září 2004. Loni se toto setkání řidičů, majitelů nebo provozovatelů nákladních automobilů stalo největší událostí svého druhu na území střední a východní Evropy. Přijelo na něj totiž přes 300 tahačů a dodávek a na královéhradecké letiště zavítalo přes 12 tisíc diváků. Letos dojde k rozšíření a hlavně zkvalitnění soutěží pro řidiče kamiónů, pro které jsou nejatraktivnějšími disciplínami jízda zručnosti na čas a sprint na 220 metrů. Zajištěna je rovněž vozů značek americké provenience, závodních tahačů, trucku s raketovými motory.
 
 
Oficiální stránky: www.truckfest.cz
 
Josef Štefka – hlavní pořadatel tel. 777 807806
Vladimír Pohl – hlavní pořadatel tel. 777 200 657
Josef Daňo – technický ředitel
Jolana Jedličková – organizátorka Truckerského babince
Bohumil Roub – mluvčí akce a koordinátor styku s médii 776  295 201
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose