www.car.cz
 

Na vyškovské rallye se bohužel také kradlo. Pomozte
     tisková zpráva


Pomozte, prosím, chytit zloděje

Obracím se touto formou na všechny s žádostí o pomoc při pátrání po odcizených věcech, které někdo ukradl z mého zamčeného auta při sledování RZ 5 na letošním Böttcher rally Vyškov.
 
Jezdím fotografovat automobilové soutěže a tak, jako řada mých kolegů, potřebuji ke své práci kromě digitálního fotoaparátu i počítač a přístup do internetu. Z tohoto důvodu jsem vozil na všechny soutěže notebook s mobilním telefonem. Věděl jsem dopředu, že hodně riskuji, ale bez těchto věcí se prostě ta práce (či v mém případě spíše koníček) dělat na úrovni nedá.
 
Během sledování rychlostní zkoušky č. 5 byly odcizeny z mého uzamčeného automobilu Škoda Octavia Combi červené barvy, zaparkované na poli nad obcí Orlovice notebook HP, náhradní fotoaparát Olympus C-2100 UZ a mobilní telefon Siemens. Ke krádeži došlo mezi 12:00 – 14:00. V daném místě byl vykraden (jak jsem později zjistil při ohlašování incidentu na policii) ještě minimálně jeden automobil. Podle mého soudu se jednalo o dobře organizovanou skupinu zlodějů, kteří pravděpodobně automobil otevřeli elektronicky (známky mechanického poškození vozu jsem nezjistil a po mém návratu byl vůz zamčený), kteří dobře věděli, že během prvních deseti minut průjezdu posádek RZtou budou mít dostatek času a vše měli dopředu promyšleno. V této době vím ještě o třetím případu krádeže na této soutěži.
 
Vím, že pravděpodobnost zjištění těchto pachatelů je malá. Vím, že objasněnost těchto případů je také mizivá. Přesto činím tento pokus. Obracím se na všechny diváky a účastníky rallye ve Vyškově s prosbou o pomoc.
 
Ozvěte se mi, prosím, pokud jste viděli jednotlivce, případně skupinu lidí, kteří se chovali podezřele ve smyslu, že by například testovali, zda jsou zaparkované automobily zamčené, nahlíželi do těchto aut či podobně.
 
Ozvěte se mi, prosím, pokud jste parkovali po dvanácté hodině na stejném místě nad obcí Orlovice. K danému místu se přijíždělo z Ivanovic přes Švábenice, dál asi 3 km po úzké asfaltové cestě a po odbočení vpravo nakonec asi 300 metrů po prašné polní cestě.
 
Ozvěte se mi, prosím, i v případě, že jste na tomto rallye byli tak jako já okradeni.
 
Ozvěte se mi, prosím, s jakoukoliv další informací, která by mohla souviset s tímto případem.
 
Předem děkuji všem za pomoc.
 
 
Jaroslav Štauber
tel./fax: 377222146
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose