www.car.cz
 

DTM v sobotu uchvátilo Prahu
     tisková zpráva


Sobotní DTM show na pražském výstavišti nabídla přihlížejícím divákům nádhernou podívanou, hlavní atrakcí byly jízdy ostrých závodních vozů po improvizované trati, které si na sedadle spolujezdce vyzkoušeli i výherci divácké soutěže. Společnost ITR, která organizuje šampionát DTM, v průběhu show předala šek na 15.000 Euro Dětské dopravní nadaci.

S úderem poledne začal plánovaný program tiskovou konferencí s trojicí jezdců Frank Biela, Jarek Janiš a Manuel Reuter, vedle kterých usedli také Antonín Charouz, který se velkou měrou zasloužil o zařazení Brna do kalendáře DTM a ing. Stanislav Trykar jako zástupce Dětské dopravní nadace, jejímž patronem je ministryně Petra Buzková. Cílem Dětské dopravní nadace je pomáhat dětem, jejichž rodiče zahynuli při dopravních nehodách. Mnoho přihlížejících v průběhu akce přispělo nadaci a stranou nezůstala ani společnost ITR organizující šampionát DTM, která věnovala šek na 15.000 Euro.
 
Zvídavé otázky novinářů vystřídaly krátké rozhovory s jezdci na pódiu, kterým přihlíželi natěšení diváci. Netrvalo dlouho a prostorem výstaviště se už naplno rozezvučely motory závodních speciálů DTM. Provizorně vybudovaná trať přímo na výstavišti sice neumožňovala dosažení vysokých rychlostí, ale více než dostatečně ukázala schopnosti vozů DTM. Jezdci si ukázkové jízdy užívali, největší aplaus sklidily výjezdy zatáček smykem a rozjezdy s protočením kol a kouřem z pneumatik. Pocity jezdců DTM si na sedadle spolujezdce vyzkoušel také populární herec a moderátor Michal Suchánek. Tomu se jízda natolik zalíbila, že slíbil, že do Brna dorazí nejen se synem, ale i se svými kolegy z pořadu Tele Tele. Do vozů DTM usedli také šťastní výherci divácké soutěže, do které se mohl zapojit každý, kdo přispěl Dětské dopravní nadaci.
 
A jak pohlíželi na tuto akci samotní jezdci, kteří se za slunečného počasí v kokpitech vozů řádně zapotili? „Podle mého názoru jsou tyto akce hodně důležité, aby lidé blíže poznali DTM,“ řekl Manuel Reuter, který v šampionátu hájí barvy Opelu. „Pro diváky to bylo určitě zajímavé, tak blízko se k závodním vozům na závodní trati nedostanou. Na provizorní trati jsme pochopitelně nemohli dosahovat velkých rychlostí, ale myslím, že i přesto jsme lidem ukázali, co naše vozy umí,“ zhodnotil akci Frank Biela, který byl po skončení jízd stejně jako další jezdci zavalen žádostmi o autogram. Jarek Janiš si jízdy viditelně užíval a hrál si s vozem, jehož záď pod plynem neustále tancovala. „Věřím, že se lidé dobře bavili, snažili jsme se jim ukázal maximum. Jízdy byly trochu ošidné, protože provizorní trať dost klouzala, o to více jsme si ale s vozy mohli hrát. Reakce lidí ve vozech i kolem tratě napovídá, že se jim to líbilo. Doufám, že po této zkušenosti si nenechají příští víkend ujít závod v Brně,“  řekl Janiš.
 
Závod DTM v Brně se jede už 19. září a na Masarykově okruhu v Brně se můžeme těšit nejen na dramatické boje DTM, kde vrcholí boj o titul, ale i na neméně ostré klání ve formuli 3, formuli BMW, Porsche Carrera Cupu a Volksvagen Polo cupu. Fanoušci navíc mají jedinečnou šanci nakouknout do zákulisí závodů, v závodech DTM je paddock zpřístupněn veřejnosti a v určených časových limitech je umožněna i procházka boxovou uličkou! Na okruhu bude probíhat také bohatý doprovodný program, v sobotu se utkají krásné dívky o titul Miss DTM Brno a večer vystoupí skupina Support Lesbiens. Hudební vystoupení nebude chybět ani v neděli, před závodem vystoupí česká superstar Aneta Lengerová.
 
BPA
 

Oficiální stránky DTM  s kompletními výsledky, informacemi i v češtině a s fotogalerií: www.dtm.de

Oficiální informace též na: www.bpa.cz nebo www.jarek-janis.cz

foto z testů DTM v Brna na jaře 2004 :

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose