www.car.cz
 

Superfund Euro F3000 Series – Mnoho zatáček v Dijonu pro JVA
     Vladimír Rožánek


Jedenáct vozů se postavilo na start dalšího závodu série Superfund F3000 series. Některým teamům již docházejí finance, a tak jsme neviděli ani Zele Racing, ani Power Tech. Loic Deman dostal zřejmě od Scuderie Fama výpověď a již na minulý závod za tento team absolvoval Francouz M. De Pourtales, ovšem s obdobnými výsledky, jako Deman. GP Racing opět nasadil tři vozy, ale v Dijonu jsme překvapivě nenašli ve startovní listině ani team Euro 3000 Racing, za který jezdí Mathias Lauda s Italem Babalusem. Team na několik závodů zavítal do FIA F3000.
 
Již volným tréninkům vládly vozy John Village Automotive (JVA), za tento team startoval na jaře v Brně také Tomáš Kostka. Kvalifikaci do závodů, také podle předpokladů zvládl nejlépe Brit A.Lloyd, právě z JVA. Druhý v kvalifikaci dojel N. Pastorelli z Holandska a třetí se umístil Novozélanďan Reid, týmový kolega A.Lloyda v JVA. Prozatímní vedoucí šampionátu Ital Del Monte z GP Racing byl až čtvrtý.
 
Tomáš Kostka - John Village Automotive @ foto Holub Brno 04
 
Do hlavního závodu na okruhu v Dijonu, který má jen 3,8Km a množství klopených zatáček činí těžším předjíždění, se tedy postavil Brit Lloyd.
Start se povedl Britu Lloydovi, za ním následoval Del Monte a Reid. Nicky Pastorelli se po prvním kole ocitnul až na čtvrtém místě.
Velmi ostrý souboj předvedli Rakušan Siedler s Belgičanem Hodenquem. Norbert Siedler si při pokusu o předjetí poničil zadní závěs a skončil stejně jako jeho sok Hodenq, který střet odnesl pro změnu utrženým předním závěsem, pro oba tak závod předčasně skončil, už po pár odjetých kolech. Podobně dopadl i Brazilec Khodair, kterého ale zastavilo porouchané přední křídlo.ADM Motorsport, tak přišel o oba vozy. Na cílové rovince, která není v Dijonu moc dlouhá, se dostal Reid z JVA před Del Monteho, na čele tedy jezdily oba vozy z JVA, přičemž A.Lloyd již měl pěkný náskok. Ještě lepší souboj sváděli několik kol jezdci Ippoliti s Auingerem. Ten tlaku Ippolitiho dost dlouho odolával, ale nakonec se Italovi jeho manévr na cílové rovince povedl a dostal se před Auingera na páté místo.
 
Na vítěze Lloyda čekala v cíli odměna 10.000 Euro, druhý Reid si odvezl 5.000 a třetímu Del Montemu zbylo 3.000. Bez stupňů vítězů se musel obejít druhý muž z tréninku Pastorelli, skončil čtvrtý. Na celkového vítěze Superfund Euro F3000, čeká letos udělení Super licence pro řízení F1, což je velmi zajímavá cena, pro tyto mladé piloty. Nejrychlejší kolo závodu zajel A.Lloyd, a to průměrem 193,93Km/h.
 
Norbert Siedler Brno 2004 @ foto Holub
 
I po závodě v Dijonu je na čele klasifikace Ital Del Monte, který nasbíral celkem 42 bodů, druhý Pastorelli z Holandska již ztrácí 10 bodů. Na třetí až čtvrté místo se posunul druhým místem v Dijonu Reid, společně ho sdílí s Auingerem, který již letos vyhrál závod ve Spa. Vítěz z Dijonu Lloyd se usídlil na šestém místě, když ke třem předcházejícím bodům přidal z Dijonu dalších deset.
 
Výsledky Superfund Euro F3000 Series – Francie:
 
A.Lloyd GB – John Village Automotive
J. Reid NZ – John Village Automotive
F. Del Monte ITA – GP Racing
N. Pastorelli HOL – Draco Jr. Racing Team
F. Ippoliti ITA - Draco Jr. Racing Team
B. Auinger AUT – Euronova
 
Nyní následuje závod v belgickém Zolderu, již 19. Září.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose