www.car.cz
 

Petr Bílek si v Rakousku připsal druhé vítězství v řadě a vede
     Pavel Jelínek


Petr Bílek zvítězil i přes „krizovku“ v prvním kole

Povzbuzený sedlčanskou výhrou se krátce po sobotním poledni vydal Petr Bílek se svým týmem do Rakouska. Na okruhu Fuglau u Hornu se mu vždy dařilo, dokonce zde ještě neprohrál.
 
            Přesto ale na čtvrtý letošní závod odjížděl se smíšenými pocity. Starosti mu dělali nejen účastníci ME Kalný a Čermák, figurující mezi přihlášenými, ale také rakouští jezdci, kteří bývají doma až podezřele rychlí.
            Volné tréninky však zaskočily i Petra samotného. „Jel jsem jak pro rohlíky, ale byl jsem nejrychlejší,“ vzpomíná. Zkušeně však dodává: „Nikdy nevíš, co se stane v průběhu závodu. To byl jen takový dobrý začátek.“
 
            První rozjížďky pochopitelně vyhrál. Na startu stál vedle loňského mistra Evropy Jaroslava Kalného, kterému ujížděl. Jihočeský jezdec měl však problémy s technikou. Petr si přesto myslí, že tentokrát byla velká šance jej porazit. Druhé rozjížďky nezačaly nejlépe. Bílek odstartoval o trochu později než Sýkora s Veverkou a byl tedy na třetím místě. Hned v první zatáčce však oba peugeoty vyjeli z ideální stopy a felicie je podjela. Druhé vítězství a 2 body znamenaly PP, Bílek proto do třetí rozjížďky nestartoval.
 
            Na startu se postavil na druhé místo Petrakovich a za Bílka Hlaváč. „Horší kombinace být nemůže,“ pomyslel si Petr a věděl, že všem musí hned ujet. To se dařilo přibližně do poloviny prvního kola. „Jel jsem a díval jsem se dozadu, kdo je druhý. Najel jsem retardér moc zevnitř, kde se auto "utrhlo". Už to šlo na svodidla, to jsem se docela bál,“ říká jezdec již s úsměvem. V okamžiku „krizovky“ však hlasatel řval pouze dvě slova Petr Bílek několikrát za sebou. Z oblaků prachu, která se při Petrově „řádění“ zvedla, však vyjela Felície nepoškozená. V dalším kole se již jezdec do zrcátek radši nedíval a snažil se všem ujet – ať je druhý kdokoliv. Ve třetím kole se přece jen ohlédl a… nikdo. Vítězství bylo na dosah. Poslední okruh se již nesl ve znamení snahy o dosažení cíle a Bílkovi se tak prořídlé pole pronásledovatelů v čele s Veverkou přiblížilo. Ovšem na natolik, aby jej předjeli a v týmu Bílek motosport se mohlo slavit.
 
Druhé vítězství v řadě znamenalo také posun na první místo v průběžném pořadí MMČR. Vojkovský závodník tak nyní vede tři šampionáty – kromě domácího i rakouský a zónový. Oslavy ale začnou, jak sám říká, až po sezóně. Tu již dokončí s trochu jiným designem. Nejvýraznější změnou jsou zelené kryty předních světlometů. Auto s nimi vypadá úplně jinak, jak se budete moci přesvědčit na posledním závodě, který se jede v Sosnové. Před tímto podnikem si ale česká rallykrosová špička ještě nejednou zazávodí na rakouských tratích.
 
Výsledky:
1.      Bílek (Škoda Felicia)
2.      Veverka (Peugeot 106)
3.      Hlaváč (Škoda Felicia)
4.      Srb (VW Polo)
5.      Sýkora (Peugeot 106)
 
Martin Singr

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose