www.car.cz
 

Josef Semerád je po Vyškově krůček od sprinterského titulu
     tisková zpráva


Semerád je krůček od titulu
 
Josef Semerád s Bohuslavem Ceplechou vybojovali na Rally Vyškov druhé místo ve skupině produkčních vozů a ziskem patnácti bodů se vyhoupli do čela průběžné klasifikace.
 
Odvézt si z Vyškova stříbrný věnec však nebylo vůbec jednoduché.
Do závodu jsme nastoupili až moc zvolna a hned na první rychlostní zkoušce jsme si vyrobili problém, kdy jsme museli couvat. Ve správný okamžik se mi kvůli nové, nezaběhnuté převodovce nepodařilo zařadit ten správný rychlostní stupeň, auto se po zatažení ruční brzdy přetočilo víc, než jsme potřebovali a tak jsem musel couvat. Kvůli tomu jsme ztratili několik drahocenných sekund,“ popisuje krizový moment Josef Semerád.
 
Celou soutěž byl pražský pilot Mitsubishi Lanceru EVO VII ‚na dostřel‘ pozdějšímu vítězi, Petru Poulíkovi.
„Ani jsme se nějak nesnažili Petra dohonit. Závodnický srdíčko sice chtělo ‚smáznout‘ těch pár vteřinek náskoku, ale rozum velel jinak. Bohatě nám stačily body za třetí místo, tak jsme se do nějakých soubojů na krev nepouštěli. Před poslední erzetou jsme byli dokonce o vteřinu za Danem Landou. Tady jsme ale ‚zatáhnout‘ zkusili a nakonec to vyšlo,“ líčil v cíli spokojený Semerád.
 
V celkovém součtu má posádka týmu CS DEVELOPMENT Racing ve skupině produkčních vozů 72 bodů, druhý Pavel Červenka o třináct bodů méně. Petr Poulík s Danielem Landou se svými dvaapadesáti body mají již jen teoretickou možnost získat titul v MČR ve sprintrally ve skupině produkčních vozů.
Na start Rallysprintu Sosnová se sice postavím z nejvýhodnější pozice lídra šampionátu, ale i tak musím skončit nejhůře do pátého místa ve skupině a stát se může cokoli.“
 
Josef Semerád a Bohuslav Ceplecha se 25. září postaví na start Rally Příbram: „Na Příbrami startujeme každý rok, celou soutěž se nám daří, ale vždy v závěru se kvůli nějakému problému posuneme z předních příček až někam dozadu. Třeba loni jsme si celou soutěž drželi třetí příčku, ale v předposlední erzetě jsme chytli defekt a propadli se na desáté místo,“ zakončil Pepík trochu posmutněle.
 
tisk info
Jan Dvořák

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose