www.car.cz
 

Napínavá vyškovská bitva skončila vítězstvím Pecha
     1.1.2000 00:01 - tisková zpráva


Až neskutečně vyrovnané souboje nabízí divákům letošní domácí šampionát v jednodenních sprintrallye. Na rallye ve Vyškově, které se uskutečnilo v sobotu, zvítězila Plzeňská posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel, která porazila druhého Štěpána Vojtěcha o necelých osm sekund.

Jsem samozřejmě velmi spokojený nejen s výsledkem, ale i s vlastním průběhem soutěže. Celou dobu jsme sváděli velmi těsný souboj s naším největším soupeřem v tomto šampionátu Štěpánem Vojtěchem a takové vítězství pak těší daleko více, když je po tak tvrdém a napínavém závodě,“ říká Václav Pech jun.
Nas Car Wraps www.nascarwraps.com  
Ten nastoupil do soutěže s odhodláním poprat se o vítězství a hned na úvodním testu bylo znát, že půjde tvrdě za svým cílem. Zvítězil zde o tři sekundy a vytvořil si tak potřebný náskok pro zbytek soutěže. „Přicházím sprintům čím dál víc na chuť. Je to něco úplně jiného než dlouhé dvoudenní soutěže. Zde je to o maximální koncentraci a rallyesprint, jak již napovídá jeho název, by se dal asi nejlépe přirovnat ke sprintu na 100 metrů, který každý zná z atletiky. Na sprintrallye se stejně jako na stometrové trati v atletice jede opravdu na doraz. Při vyškovkém sprintu jsme s Vojtěchem měli na čtyřech rychlostkách takřka na desetinu shodný čas. Při takové vyrovnanosti rozhoduje jen jedna pomaleji projetá zatáčka z tisíce, nebo jedno špatné dobrždění. Samozřejmě to vyžaduje koncentraci a pevné nervy. To napětí při sprintrallye doslova visí ve vzduchu a cítí ho i diváci a fanoušci kolem tratě, kteří  jsou touto atmosférou úplně uneseni.
 
Myslím, že to pro všechny zúčastněné musí být velmi napínavá podívaná. Nám se po celou dobu dařilo zvětšovat minimální náskok, který jsme získali především dobře zajetou první rychlostkou. Trať na vyškovsku byla hodně rychlá a po prvním průjezdu se do zatáček vytahalo hodně písku a kamení. Tím se celá soutěž hodně ztížila a bylo velice náročné udržet nastolené tempo a nedopustit se sebemenší chyby. Nám se to však podařilo i díky detailním zprávám od našich špionů z tratě, kteří hlásili na kterou zatáčku či úsek si musíme dát pozor. Závodilo se opravdu do posledních metrů a o to je naše radost z dosaženého úspěchu větší,“ komentuje své účinkování v soutěži Václav Pech jun.
 
Šampionát v jednodenních soutěžích bude napínavý do samého závěru. Pech jun. si sice připsal plný bodový zisk již za čtvrté vítězství ve sprintrallye v letošní sezóně, ale vinou technické závady a tím nešťastného výpadku v Pačejově se bude rozhodovat o mistru ČR až na poslední soutěži v Sosnové. Předtím ale čeká posádku EuroOil teamu velmi důležitý start za čtrnáct dní na Rallye Příbram, kde je Václav Pech jun. ve hře o další domácí titul mistra České republiky v rallye.
 
 
Jaroslav Štauber
Konečné výsledky Böttcher rally Vyškov 2004
 
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Pech-Uhel
Vojtěch Š.-Ernst
Volf-Latif
Vojtěch T.-Palivec
Otto-Ottová
Wagner-Tichý
Peták-Joska
Chvojka-Volf
Poulík-Chvojková
Semerád-Ceplecha
Ford Focus WRC
Peugeot 206 WRC
Škoda Octavia WRC
Peugeot 206 WRC
Toyota Celica GT-4
Nissan Almera Kit Car
Peugeot 306 Maxi
Ford Escort RS Cosworth
Mitsubishi Lancer EVO VI
Mitsubishi Lancer EVO VII
36'05"4
+7"8
+1'14"4
+1'14"6
+2'37"5
+3'23"9
+3'30"0
+3'38"2
+3'41"8
+3'46"9
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose