www.car.cz
 

Volfův životní výsledek s Octávií WRC na domácí vyškovské půdě
     tisková zpráva


Od Jiřího Volfa, jedoucího se Škodou Octavií WRC, se před startem Rally Vyškov očekávalo opravdu hodně. Prakticky domácí jezdec v žádném případě nezklamal, spíše překvapil.

Brněnský jezdec nastupoval na start Vyškovského sprintu s obavami: „Člověk jede pod tlakem, vím totiž, že se ode mě očekává ten nejlepší výsledek. To mě hodně svazuje a už teď z toho nemám moc dobrý pocit,“ řekl před soutěží Volf.

Posádka Jiří Volf a Billy Latif vykazovala v průběhu soutěže vyrovnané výsledky v jednotlivých rychlostních zkouškách a s přehledem si udržovala pěkné čtvrté místo. V posledním rychlostním testu však ve svůj prospěch využila technických problémů Tomáše Vojtěcha, který si do té chvíle hlídal třetí příčku a porazila ho o pouhé dvě desetiny sekundy: „Je to neuvěřitelné, už jsem byl opět smířený s bramborovou medailí, ale tohle jsem opravdu nečekal. Opět se projevilo kouzlo rally – nikdy se nedá odhadnout výsledek a nikdy není nic jisté, dokud závodník nepřejede cílovou rampu,“ řekl v cíli šťastný Jiří Volf.



Závěr soutěže však nemusel být tak těsný: „Zvolili jsme příliš krátkou převodovku a na rychlých vyškovských tratích jsme tím hodně ztráceli, často otáčky motoru a tím i vyšší rychlost brzdil omezovač. Tuto ztrátu jsme se pak snažili dohnat v technických pasážích, kde jsme si občas vytvářeli zbytečné chyby,“ hodnotil průběh soutěže Jirka.

Pro jezdce, jehož hlavní partner firma Böttcher, byla i hlavním partnerem soutěže, znamená toto třetí místo v absolutním pořadí hodně. „Třetí místo absolutně jsem si vychutnával jenom jednou, loni při Autosalon rally v Brně, ale tady, ve Vyškově, je to třetí místo ještě o něco cennější. Mým cílem bylo dojet v dané konkurenci do pátého místa, na třetí jsem vůbec nepomýšlel. Velký dík patří i celému týmu, který dokázal připravit špičkový vůz, na kterém se neobjevila větší závada,“ zakončuje Jiří Volf.

Posádku Jiří Volf – Billy Latif čeká v říjnu poslední, sedmý podnik MČR ve sprintrally, Rallysprint Sosnová.

tisk info
Jan Dvořák





 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose