www.car.cz
 

Jedinečné setkání prototypů v České Republice 16.10.!
     tisková zpráva


Počátky sportovních vozů sahají u nás v ČR až do roku 1954, kdy se začaly udělovat první tituly přeborníkům. Po delší odmlce se čistokrevné sportovní vozy tehdejší skupiny B5 objevily až v roce 1969, ale jen v podobě cestovních vozů, zatímco prototypy se objevily až v roce 1972, kdy poprvé vyjela Škoda Spider I. Poté následovaly Metalexy MTX 2-01, které známe především z rovněž současných vrchařských závodů. Ovšem nezájem jezdců z ostatních zemí a tehdejší nezařazení těchto vozů do Poháru míru a přátelství znamenaly na konci 80-tých let zánik samotného Mistrovství v ČSSR této kategorie.
 
Michal Dolák PRC BMW @ foto Vláďa R
 
V loňském roce byly prototypy  po letech  stagnace opět ozdobou divize 4 MMČR na okruzích, ale zásahem funkcionářů FAS byly tyto vozy z okruhových závodů D4 vyškrtnuty, jak známo.
 
Většina českých jezdců krásných prototypů se proto přesunula do Supersprint Challenge a v Proto Cupu, poháru pro české jezdce, si to letos rozdávají mezi sebou. A je se na co dívat, což viděli diváci na jaře v Brně i před zhruba měsícem v Mostě. Z našich jezdců se letos výborně prezentuje především Michal Dolák se svým strojem rakouské konstrukce PRC BMW z mosteckého  týmu CarDo Racing.
 
Milan Stejskal Lucchini BMW @ fot Vláďa R
 
Druhým úspěšným jezdcem je Martin Vondrák, který prohání prototyp PRC Alfa Romeo. Dvojici pravidelných účastníků závodů Supersprint Sport Cars Challenge a Proto Cupu doplňují ještě další tři vozy: PRC Opel Kamily Staré, historický spider Škoda Baghira Edity Práškové a PRC BMW Michala Pavlíka, které se zúčastňují domácích závodů Supersprintu.
 
Vrcholem letošní sezóny bude pečlivě připravované setkání prototypů, které společnými silami dávají dohromady závodní stáj Karla Doláka (CarDo Tunning) a tvůrci internetového serveru Vrchy.com. Poděkování patří také Autodromu Duhové Energie Most, na kterém se tato akce v sobotu 16. října 2004 uskuteční. Hostem setkání budou především závodníci, kteří v minulosti či v současné době jezdili a jezdí s prototypy - ať již na domácích, či zahraničních tratích.
 
Martin Vondrák PRC ALfa Romeo @ fot Vláďa R
 
Chybět nebudou Michal Dolák s PRC BMW, Martin Vondrák s PRC Alfa, Edita Prášková se Škodou Baghirou, oba vozy ÜVMV představí František Bauer, přijede tým Zdeňka Vondráka a Petr Válek představí i Tampoli Alfa Romeo. Velice očekávána je také avizovaná účast dvojice našich nejrychlejších vrchařů Otakara Krámského s Osellou a Miloše Beneše s Lucchini BMW. Mezi dalšími budou v tento týden v Mostě k vidění Jan Kelar, Petr Rokyta a další jezdci s prototypy MTX.
 
 Na setkání přijali pozvání velmi významné osobnosti: Miroslav Adámek, Miran Velkoborský, Karel Jílek, Jan Janků, Dalibor Nerad a Jaroslav Vorel.
 
 
Časový harmonogram akce: Den otevřených dveří v Mostě
 
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ
 
09.00 – 09.50              volné jízdy
10.00 – 10.30              PROTO CUP
10.40 – 11.20              závod na jeden okruh
11.30 – 12.00             PROTO CUP
12.10 – 13.20              volné jízdy
13.30 – 14.00              závod na jeden okruh
14.15 – 14.45              PROTO CUP
15.00 – 15.30              závod na jedno okruh
15.45 – 17.30              volné jízdy
 
16. října tedy budou mít fandové motorismu jedinečnou možnost nahlédnout pod kapotu krásných sportovních vozů.
Na shledanou na Autodromu Duhové Energie v Mostě!
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose