www.car.cz
 

Po Vyškově: Tonda Tlusťák slavil titul v porodnici
     tisková zpráva


Dojet do cíle a pokud možno před Danielem Běhálkem a Karlem Soumarem, případně na ně moc neztratit, to byl úkol Antonína Tlusťáka s Romanem Vorlem pro Vyškovskou rallye ve třídě N3 a skupině N. Svým vítězstvím dokonale zadání splnili a mohli se radovat ze zisku mistrovského titulu ve skupině a prvního místa ve třídě. Dalším důvodem k radosti byla pro Tlusťáka dcerka Julie, narozená tento čtvrtek. Útok na vylepšení bronzové bilance pokazila Josefu Koukolovi s Mílou Talaváňou porucha převodovky, ale jejich odstoupení přineslo nečekaný úspěch nováčkovi na soutěžích MČR v rallysprintech Zdeňku Tylkovi s Josefem Řihákem na třetím týmovém voze.
 
.
Jen dvě rychlostní zkoušky dovolili vyhrát svým soupeřům Antonín Tlusťák s Romanem Vorlem. Na prvním testu byl nejrychlejší Petr Křížek, ale ten díky letošní smůle již do pořadí na špici tabulky nemohl promluvit. Druhý test se stal osudný Danielu Běhálkovi a také Křížkovi, takže Toník s Romanem šli do čela skupiny a při vjezdu do servisní zony v polovině soutěže byl jejich náskok před druhým Jaroslavem Roubíčkem téměř půl minuty a Karel Soumar, poslední z kandidátů na titul ztrácel více než padesát vteřin. Druhou část vyškovského sprintu proto absolvovala posádka Motocar Sport Zádveřice malinko volnějším tempem, což přepočteno na čas znamenalo, že ve druhých průjezdech byli pomalejší zhruba o dvě až šest vteřin na vložku. Přesto s výjimkou sedmé erzety, kdy zvítězil Roubíček, byli vždy nejrychlejší a svým vítězstvím dokázali, že titul ve skupině N bude ve správných rukách. Ze šesti letos odjetých sprintů čtyřikrát zvítězili, jednou byli druzí a jen jednou, v Okříškách pro poruchu odstoupili, takže již nyní je jasné, že v Sosnové, která sezonu jednodenních soutěží uzavře je nemůže již nikdo předstihnout. „Je to dobré, jsme rádi, že to tak vyšlo. Zásluhu na tom mají i všichni moji spolujezdci a je škoda, že titul bude patřit jen jednomu. Na trati nebyl žádný problém, žádná krizovka. Začátek jsme jeli trošku volněji a chtěl jsem se vyvarovat podobných chyb jako na Barumce a Bohemce. Opravený motor pracoval skvěle, mechanici odvedli při opravě dobrou práci a doufám, že se nám bude podobně dařit v Příbrami a v Třebíči, kde bychom chtěli útočit na celkové druhé nebo třetí místo. “
 
Josef Koukola opět využil služeb Míly Talaváni, která v Blovicích přinesla bronzový věnec a ve Vyškově chtěli ještě výše. Proto se zdravě naštvali, když po první vložce byli až šestí ve své třídě N 1600. Na dalším testu zajeli druhý čas a stejné místo jim patřilo celkově a vypadalo to na opakování souboje s Markem Morávkem z Barum rallye. Bohužel na čtvrté vložce se porouchala převodovka a soutěž pro ně skončila. „První kolo jsme chtěli jet v klidu a ve druhém zatáhnout. Je škoda, že auto nevydrželo, protože to mohly být pěkné závody. Podle toho jak jel Marek v závěru, bychom mohli pomýšlet i na vítězství, ale to jsou jen spekulace, které budeme muset potvrdit v Sosnové. Tady to pro nás skončilo moc brzo,“ posteskl si Pepa Koukola poté, co se vrátil do servisní zony spolu se svým strojem.
 
Příjemně překvapili Zdeněk Tylka s Josefem Řihákem na třetím autě. Při své první soutěži jel Zdeněk zpočátku osmé deváté časy mezi dvanáctkou soutěžících posádek, pak však začal stoupat vzhůru. Po čtyřech vložkách byli již šestí a poslední tři vložky dokázali díky třetím časům proměnit v úspěšný útok na bronzový stupínek na bedně, odkud po odstoupení Pavla Dohnala, odsunuli Josefa Bartončíka. Tak tomu se říká začátek kariéry jako hrom.
 
Milan Hauer
 
Tisková informace MOTOCARSPORT Zádveřice
http://www.motocarsport.com
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose