www.car.cz
 

Jakub Smrž se zrychlil, ale je jednadvacátý
     tisková zpráva


                                                                                                 Zcela jiný den
 
Zlepšení včerejšího času o další 1, 2 sekundy posunulo Jakuba Smrže na „jeho“ 21. příčku nedělního startovního roštu   
 
Sobotní volný trénink byl stvrzením toho, že změny jenž si Kuba Smrž po včerejším rozhodně nevydařeném dni vyžádal jsou posunem k lepšímu. V dopoledním volném tréninku obsadil 18. příčku s časem 1.55,269 sec, a dokázal tak vylepšit své včerejší maximum o sedm desetin vteřiny. Českého jezdce s českým generálním sponzorem společností Akuna v barvách holandského týmu, však čekalo potvrzení faktu, že se probudil do zcela jiného dne než byl ten včerejší.
 
A tím byla odpolední kvalifikace. V ní se Kuba Smrž znova dokázal zlepšit a čas jenž byl o 1,2 vteřiny rychlejší než ten včerejší, a o 0,4 než ten dnešní ranní, jej tak posunul na již „předplacenou“ 21. příčku startovního roštu. Pole soupeřů před ním je znova namačkáno v desetinách vteřiny, např. na Top 10 českému jezdci schází jedna vteřina a tak se dá zítra znova očekávat velmi litá bitva o další světové body.   
 
Jakub Smrž:
„Stále mně provází ještě bolesti hlavy. S výkonem ve volným tréninku tak můžu být jen spokojený. Na kvalifikaci jsme udělali nějaký změny na převodovce, které nebyly lepší, takže se pro zítřejší závod vrátíme na nastavení z dnešního rána. Celý den bylo strašně dusno a ke konci třídy 125ccm to vypadalo na déšť a dokonce začalo lehce i na MotoGP pršet. Nakonec však počasí vydrželo, za což jsem byl hrozně rád, protože jsem potřeboval vylepšit si startovní pozici. Mým cílem bylo dostat se na čas 1:54. V průběhu kvalifikace jsem postupně vylepšoval své včerejší maximum a 10 minut před koncem jsem zajel do boxů pro novou zadní gumu.
 
Vzápětí jsem pak zajel své nejrychlejší kolo a splnil cíl. Byla zde možnost zlepšit se v posledním kole, ale bohužel jsem dojel Oliveho, který mou snahu zabrzdil. I tak jsem s pozicí docela spokojen, protože jsou přede mnou, jako tradičně na tomto okruhu, 4 jezdci na divokou kartu a hlavně jsem se dostal na čas, který jsem si přál a zlepšil se 1,6s oproti loňskému času. Na závod uděláme kromě převodovky ještě malé změny na podvozku a s trochou štěstí by se dalo dojet pro pár bodů, ale tady to bude znova velice těžké“.
 
Postavení na start. roštu:
1   Daniel PEDROSA      HONDA     1.52,137
2   Hiroshi AOYAMA      HONDA     1.52,366       
3   Randy DE PUNIET    APRILIA    1.52,453
4   Toni ELIAS                 HONDA    1.52,534
5   Sebastian PORTO     APRILIA    1.52,550 
….
21  Jakub SMRŽ             HONDA     1.54,811  / - 2,674/ odstup na pole position         
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose