www.car.cz
 

Motegi ( Jap.): Šňůra bodových výsledků Jakuba Smrže přetržena
     tisková zpráva


 
Z Japonska bez bodů
 
Šňůra bodových výsledků Jakuba Smrže byla přetržena nezdařeným závodem v japonském Motegi
 
Slibovaná bitva nabitého pole čtvrtlitrů se rozpoutala po zhasnutí semaforu hned v první pravotočivé zatáčce do které se nevešel jen Španěl Fonsi Nieto a vyjel mimo trať. Jakub Smrž bojující o co nejlepší výchozí pozici do celého průběhu závodu se po výjezdu z druhé zatáčky posunul o pár míst vpřed. V hroznu jezdců řítících se do druhého utaženého oblouku však i jeho potkal podobný osud. Ve snaze vyhnout se a nezapříčinit kolizi se soupeři, tak český jezdec vyjel mimo trať. Následovala stíhací jízda, jenž však neměla dlouhého trvání a Kuba tak závod pro pád nedokončil. V bodové tabulce je však stále na 21. místě se 12 body.
 
Jakub Smrž: „Warm up před závodem se mi povedl celkem dobře, obsadil jsem v něm 18.příčku. Měli jsme však trochu problémy, když motorka na rovince nechtěla řadit kvůli elektronice. Do závodu se podařilo závadu odstranit a vše už pak fungovalo naprosto normálně. Tentokrát se mi moc start nepovedl, ale pár míst jsem získal v první zatáčce. Ve druhé zatáčce mě mezi sebe zavřeli 2 jezdci (Matsudo a asi Guintoli) a abych v nájezdu Japonce Matsuda, musel jsem vyjet mimo trať. Pak jsem začal dohánět ztrátu, ale bohužel moc usilovně.
 
Po několika kolech jsem pak ve stejné zatáčce přebrzdil předek a upadl. Je to škoda, protože včerejší kvalifikace se vydařila výborně a i podle časů, které jsem zajel hned ze začátku závodu jsem se mohl pohybovat blízko bodových umístění. Po čtyřech závodech ve kterých jsem bodoval, tak přišel pech. Moc mě to mrzí, ale nedá se nic dělat. Musíme se co nejlépe připravit na velkou neznámou, kterou bude další GP v Kataru“.
 
Pořadí v cíli:
1   Daniel PEDROSA       HONDA   
2  Toni ELIAS                  HONDA            
3   Hiroshi AOYAMA       HONDA    
4   Sebastian PORTO     APRILIA    
5   Yuki TAKAHASHI      HONDA 
….
 Jakub SMRŽ                   HONDA      nedokončil
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose