www.car.cz
 

FIA GT Oschersleben – První vítězství pro Maserati MC12
     Vladimír Rožánek


Na pětadvacet účastníků čekal o tomto víkendu další závod FIA GT na německém Oscherslebenu. Deštivé počasí, které provázelo víkend, nevěstilo moc diváků v ochozech.
Na start se opět postavily nové vozy Maserati MC12 a Lamborghini Murcielago. Premiéra vyšla spíše teamu Maserati a čeká se, kdy ukáže soupeřům záda Lamborghini. Z našich opět startoval Jan Vonka se svým Porsche 996 GT3, tentokráte však s Italem Mauro Casadeiem.
 
Kvalifikačním jízdám kraloval Konrádův Sallen S7-R, který pilotovala trojice Lechner Jr., Seiler, Konrad. O 14 setin sekundy byli druzí Capellari s Gollinem na Ferrari 550 Maranelo. Třetí místo si na startu zajistili Kaufmann, Wall a Ruberti na dalším Sallenu S7-R, teamu Graham Nash. Maserati moc v kvalifikačních jízdách neoslnilo, ale páté místo potěšilo. Vynahradilo si to však při závodě. Sedmý dojel ve své tříde N-GT Jan Vonka na Porsche 996.
 
Konrad Motorsport v Brně 2004 @ foto Holub
 
Závod vyjížděl ještě na mokru. Okruh v Oscherslebenu má mnoho zatáček a jízda na vodě bývá proto velmi zajímavá. Konrádův Salen startoval z pole position, ale nepodařilo se této posádce zajet závod tak, jak by si asi po vyhrané kvalifikaci představovali. Výsledkem pro ně bylo až 19. místo v cíli tohoto závodu. Svůj velký závod pro změnu absolvovala dvojice Bertolini, Salo, která se svým novým vozem Maserati MC12, překvapivě hned při druhém startu dokázala zvítězit! Na 118 kol, které stihli odkroužit jim stačila průměrná rychlost 143.81Km/h. Druzí v cíli byli Capellari s Gollinem na Ferrari 550 Maranello, ti už ovšem s kolovou ztrátou na vítězné duo. Třetí místo trochu překvapivě obsadili Brit Goodwin a Portugalec Fontes, se Sallenem S7-R teamu RML. Lamborghini Murcielago s posádkou Gabbiani, Ortiz dojelo až osmnácté a druhý vůz Deletraze s Piccinim do cíle nedorazilo vůbec. Na celkově devátém, ale zároveň prvním místě v N-GT dojeli Maassen s Luhrem na Porsche 996 GT3 RS, náš Vonka, společně s Casadeiem obsadili celkovou 22. příčku a ve své třídě dojeli sedmý. Závod se vůbec nepovedl posádce Bartels, Alzen, kteří se svým Vitaphone Sallenem S7-R dojeli až 23. Slabou útěchou jim bude zajeté nejrychlejší kolo závodu, které má hodnotu 1:24.701s.
 
Výsledky FIA GT Oschersleben – Německo
 
Bertolini/Salo - Maserati MC12 - AF Corse
Cappellari/Gollin - Ferrari 550 Maranello - BMS Scuderia Italia
Goodwin/Fontes - Saleen S7 – RML
Wendlinger/Marques - Ferrari 575 M Maranello - JMB Racing
Bobbi/Gardel -  Ferrari 550 Maranello - BMS Scuderia Italia
Livio/Calderari/Bryner - Ferrari 550 Maranello – Care Racing
Erdos/Newton – Sallen S7 – RML
Herbert/De Simone - Maserati MC12 - AF Corse
Maassen/Luhr - Porsche 996 GT3 RS - Freisinger Motorsport
Ortelli/Collard - Porsche 996 GT3 RS - Freisinger Yukos Motorsport
 
22. Jan Vonka – Mauro Casadei – Porsche 996 GT3 RS – Vonka Racing
 
Závody FIA GT teď zavítají i na jiný světadíl do Dubaie a Zhuhaie.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose