www.car.cz
 

DTM Brno: brněnský vítěz Ekström a starty s Fábií WRC??!
     Pavel Jelínek


Mattias Ekström, tovární jezdec Audi, v neděli zazářil na Masarykově okruhu a dosáhl přesvědčivého vítězství v předposledním závodě letošního šampionátu DTM. Zároveň si tak již v předstihu před závěrečným podnikem celého seriálu DTM zajistil titul letošního šampiona DTM.

Mattias Ekström (Audi Sport Team Abt / Audi A4 DTM ) pak v cíli prohlásil :  "Vždy jsem snil o tom, že získám titul šampiona DTM. Dnes jsem proto nesmírně šťastný. Mé díky patří týmu Audi Sport za přípravu fantastického vozu Audi A4 DTM, děkuji mému týmu Abt Sportsline za perfektní výkony všech jeho členů v depu a děkuji také všem týmovým kolegům za podporu, kterou mi během celé sezony poskytovali. Vím, že se o mně říká, že nemám rád dlouhé mejdany – myslím, že dnes večer všem dokážu, že se mýlí…"  (Více v oficiální tiskové zprávě týmu ZDE)


Nicméně Ekström je zajímavý ještě další aktivitou, zejména pak  pro českého  fandu motorismu, či rallye: Před několika týdny totiž vyzkoušel  tovární Fábii WRC a i toto svezení se mu  údajně líbilo. Ptát se na podrobnosti mediálních činovníků týmu Škoda Motorsport je zcela zbytecnou ztrátou  času ( .....) - takže  aspon zcela NEOFICIÁLNĚ. Nicméně zdroj, jakým je  Petr Horák, český komentátor Eurosportu i dalších televizních stanic, je pro  nás dostatečně důvěryhodný.

A podle něj je Ekström jedním z adeptů na starty v českém týmu v MS v příští sezóně. Uvidíme, zda získáme další podrobnosti. Jeho přestup v rámci  koncernu  by mohl být zajímavý, i když DTM a rallye jsou   jistě zcela odlišné disciplíny. Ale třeba  Tomáš Enge je na druhou stranu  důkazem, že když  má člověk talent, tak je  i jejich střídání možné....

Pavel Jelínek

www.car.cz

Ilustrační foto : Martin Viďourek


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose