www.car.cz
 

Oficiálně : Nová „zbraň“ v rukách Václava Pecha: Focus 2004
     tisková zpráva


Posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel se připravuje na start na předposledním podniku domácího šampionátu v rallye, kterým bude Rallye Příbram. Václav zde představí domácímu publiku poslední model Ford Focus WRC ve specifikaci 04.

Ano, mohu potvrdit že Rallye Příbram pojedeme s vozem Ford Focus WRC 04. Již během Rallye Bohemia se začalo ukazovat, že náš nejbližší soupeř v boji o titul Jan Kopecký dostal k dispozici od továrního teamu Škoda vůz poslední specifikace z mistrovství světa, který po technické stránce začal předčívat náš focus WRC 03. Technický vývoj v této oblasti postupuje velmi rychle a rok a půl časového odstupu mezi naším focusem a škodováckou fabií je prostě znát. Náš souboj na Barumce to jen potvrdil, a tak jsme došli ke stávajícímu rozhodnutí, že pokud máme reálně pomýšlet na obhajobu loňského a předloňského titulu, musíme přesednout do rychlejšího auta.
 
Jsem zvyklý na forda, a tak jsme začali jednat se sportovním oddělením továrny Ford (M-sportem), o zapůjčení klientské verze focusu 04. Je to poslední evoluce WRCčka této značky a měla by být po technické stránce výrazně lepší než náš stávající model. Uvažovali jsme i o zapůjčení Subaru, ale nakonec jsme se s  M - sportem dohodli. Specialisté z Anglie připraví soutěžní speciál podle nastavení z druhého dne Rallye Deutschland, se kterým jeli tovární jezdci Martin a Duval, neboť asfaltové tratě, které se tam jely, jsou podobné tomu, co nás čeká v Příbrami. Auto se dostane do Čech až těsně před soutěží a my definitivní doladění a nám vyhovující nastavení provedeme během pátku.  Ovšem první svezení a seznámení s novým vozem provedu již ve čtvrtek, hned jak vůz dorazí, abych měl přes noc o čem přemýšlet.
 
Mezi tím v té době na něm budou pracovat lepičky, které musejí z bílého auta udělat přes noc modrožluté, tak jak startuje po celou sezónu. Jezdím s fordem již třetí rok, takže by to neměl být velký problém přesednout do této poslední verze, ale jsme samozřejmě nachystáni i na eventualitu, že by ten přechod, nebo výkon tohoto zapůjčeného vozu neodpovídal našim představám a proto na soutěž připravujeme i náš stávající focus, který bychom v takovém případě použili.
 
Náš servisní team na Rallye Příbram bude tentokrát mezinárodní. Z poloviny bude tvořen specialisty z Anglie, kteří budou mít na starosti především softwarovou stránku a nastavení vozu, o mechanické části se postarají stálí členové našeho servisního teamu,“ říká Václav Pech jun, který se už zvědavostí nemůže dočkat.
 
Na Rallye Příbram pojede s číslem jedna a jeho start, který zahájí celou soutěž, je naplánován na sobotní ráno. Startuje se z příbramského náměstí v 7:00. Jezdci absolvují dvě etapy, během kterých najedou téměř 600 kilometrů a na náměstí v Příbrami se vrátí opět v neděli. Vítěz bude znám kolem druhé hodiny odpolední.
 
tisk info
Jaroslav Štauber
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose